Deze miljardair blijft een bitcoin bull

Paul Tudor Jones blijft geloven in de toekomst van bitcoin. De cryptomunt krijgt alleen maar meer waarde, zegt de vermaarde Amerikaanse miljardair en hedgefondsmanager tegen nieuwszender CNBC.

De beleggingslegende, die eerder al bitcoin en niet goud betitelde als een wapen tegen inflatie, ziet dat centrale banken worstelen met de oplopende inflatie. De prijzen blijven stijgen en het einde lijkt nog niet in zicht. Het wordt nog een hele klus om deze inflatie wereldwijd af te remmen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Jones, die zelf vasthoudt aan een onbekende hoeveelheid btc, pleit voor fiscale bezuinigingen. Maar in werkelijkheid draaien de centrale banken de geldkranen juist verder op om een energiecrisis en economische recessie te voorkomen. Hij vermoedt dat er na de krimp weer een periode volgt waarin er 'weer teveel geld is en daar gaan schaarse goederen zoals bitcoin weer van profiteren'.

De miljardair wist niet te vertellen wanneer de centrale banken hun beleid gaan aanpassen. Hij gelooft dat bitcoin een hogere waardering krijgt omdat er uiteindelijk maar 21 miljoen stuks worden gedolven. Op moment van schrijven is 91,3% van de totale voorraad gemined.

Jones is oprichter en chief investment officer van Tudor Investment Corporation. Zijn faam dankt hij aan het voorspellen van de beurskrach van 1987. Naar verluidt heeft Jones één tot twee procent van zijn persoonlijke vermogen in bitcoin gestoken.

Marktanalist Will Clemente ziet dat grote jongens zoals Jones ervan overtuigd zijn dat bitcoin een plek verdient in de monetaire en financiële geschiedenis en toekomst en dat deze geldtechnologie een potentiële hedge kan zijn tegen weeffouten in het huidige geldstelsel.

Een criticaster als gold bug Peter Schiff weegt de woorden van Jones juist anders. Volgens Schiff geeft Jones toe dat anno 2022 nog steeds maar een kleine hoeveelheid btc heeft. Dat vindt Schiff niet echt overtuigend. Zijn aanname is dat de belegger al zijn winst heeft genomen en dat hij nu speculeert op de toekomst van bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Bron afbeelding Paul Tudor Jones: TED Conference

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsinflatie

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.