Deze miljardenbroker start met bitcoin diensten

Interactive Brokers Group gaat bitcoin en andere cryptocurrency's aan haar klanten verkopen.

LYNX-moeder naar bitcoin markt

Ze gaan dat doen in samenwerking met Paxos, die custody en exchange diensten aanbiedt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Die ruim 600.000 voornamelijk zakelijke klanten van Interactive kunnen in dezelfde interface handelen in aandelen en in crypto's.

De service is voorlopig alleen gericht op beleggers uit Amerika, maar er liggen plannen om ook buiten de VS aan de slag te gaan.

De broker LYNX, bekend in Nederland en België, is een dochterbedrijf van Interactive. Zij bedienen 60.000 klanten in Nederland.

Paxos

The Block meldt dat Paxos in april dit jaar het groene licht kreeg van het Office of the Comptroller of the Currency, waardoor ze als custodian kunnen optreden voor brokers en andere wisselkantoren.

Ze doen dat via het vehikel Paxos Crypto Brokerage, een applicatie (API) die de handel, bewaring en liquiditeit mogelijk maakt.

Paxos is ook partner van PayPal, die via de ItBit exchange haar cryptocurrency's koopt.

Market maker

Thomas Peterffy richtte in 1977 Interactive Brokers in 1977 op als market maker, voordat het bedrijf per 1993 een broker-dealer werd.

Ze zijn 9 miljard dollar aan eigen vermogen één van de grootste online brokers ter wereld.

Peterffy (76) was in het verleden sceptisch over cryptovaluta, maar tijdens een interview met CNBC eerder dit jaar gaf hij toe wat geld in digitale activa te hebben omdat "je de kansen moet spreiden".

Interactive Brokers bedient voornamelijk instituties en minder de retail-klant zoals Robinhood en Cash App dat doen.

In Amerika staan er volgens diverse marktkenners een muur van institutioneel geld klaar om in deze nieuwe assetklasse te stappen.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsbroker

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.