Goedemorgen Bitcoin: MicroStrategy koopt voor $242 miljoen aan BTC bij

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

MicroStrategy stackt flink sats bij

MicroStrategy heeft 5.050 bitcoin (BTC) gekocht. Het Amerikaanse softwarebedrijf betaalde daar ruim $242 miljoen voor. Dat meldt directeur Michael Saylor op Twitter.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In totaal hebben zij nu 114.042 BTC op de balans voor een gemiddelde aankoopprijs van $27.713 per bitcoin.

Saylor en zijn organisatie zetten groots in op het nieuwe digitale geld. Sinds 2020 hanteren ze een bitcoin standaard.

317 miljard dollar aan bitcoin (BTC) verplaatst op één dag

De opkomende analist TXMC heeft aandacht voor een aantal opvallende transacties op zaterdag. Op die dag waren er een aantal transacties met een waarde van meer dan 10 miljoen dollar per transactie.

Op één dag is er ruim 317 miljard dollar aan bitcoin verschoven, een nieuw record.

Ter relativering: het is hoogstwaarschijnlijk één netwerkactor die achter deze transacties zit en het is een entiteit met veel bitcoin onder zijn hoede. Dan denk je aan een grote beurs of een custodian die munten als derde partij beheert.

Ark Invest wil investeren in Bitcoin ETF in Canada

ARK Invest, een vrij bekend fonds onder leiding van bitcoinstier Cathie Wood wil geld steken in een Canadese Bitcoin ETF. Ze staan bekend als aandeelhouder van onder meer Tesla, Zoom, Spotify maar ook Coinbase en Square met bijna 53 miljard dollar onder beheer.

Ook op de bitcoin markt roeren ze zich door groots te beleggen in bijvoorbeeld het Grayscale Bitcoin Trust. Maar Wood wil haar scope verbreden en ook geld kunnen steken in Canadese Bitcoin exchange traded funds (ETF’s).

Bloomberg ETF expert Eric Balchunas maakt melding van de wijziging in de prospectus van het ARK Next Generation Internet ETF (ARKW).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!