Deze Portugese bank start met bitcoinhandel

Bison Bank is de eerste bank in Portugal met toestemming om bitcoin handel en opslag te bieden aan hun klanten. De centrale bank moet bedrijven toestemming geven om met bitcoindiensten aan de slag te gaan.

Bison Bank komt met een nieuwe divisie: Bison Digital Assets. Deze divisie richt zich op het runnen van een beurs met ‘virtuele assests’. Dat maakt Banco de Portugal donderdag bekend.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een snelle blik op de website van de bank verklapt welke diensten zij momenteel aanbieden: vermogensbeheer, deposito’s en investeringsbankdiensten aan particulieren en institutionele klanten. De bank is eigendom van een Chinese kapitaalgroep, gevestigd in Hong Kong. Het is eigendom van een in Hong Kong gevestigde Chinese particuliere kapitaalgroep.

Portugal en bitcoin

Recentelijk kregen twee beurzen kregen een licentie om hun bitcoindiensten voort te zetten in Portugal. CriptoLoja en Mind the Coin zijn de eerste in het land.

Net als in veel andere landen in de wereld is ook in Portugal een registratie/licentie-systeem opgetuigd voor bedrijven die te maken hebben met de handel in bitcoin en andere cryptocurrency’s.

Een ander opvallend initiatief vinden we in Madeira, een eilandengroep dat ook onder de vlag van Portugal. De president van de autonome regio, Miguel Albuquerque, is helder: “Ik geloof in de toekomst, ik geloof in bitcoin.”

Individuen in Madeira hoeven geen (persoonlijke) belasting te betalen over hun bitcoin. Ook komen er voordelen voor bedrijven op het gebied van belastingen. Albuquerque spreekt uit dat hij met Jan3 en Samson Mow gaat werken aan een “fantastische omgeving voor bitcoin.”

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...