Twee Portugese Bitcoin beurzen krijgen licentie van centrale bank

Twee beurzen krijgen een licentie om hun bitcoindiensten voort te zetten in Portugal. CriptoLoja en Mind the Coin zijn de eerste in het land.

Net als in veel andere landen in de wereld is ook in Portugal een registratie/licentie-systeem opgetuigd voor bedrijven die te maken hebben met de handel in bitcoin en andere cryptocurrency’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Portugal en bitcoin

Banco de Portugal, de centrale bank van Portugal, laat in een statement weten dat de twee beurzen officieel ‘virtuele assets serivce providers’ zijn. Eerder dit jaar werd een nieuwe wet geïntroduceerd met richtlijnen.

De aanvraag van CriptoLoja werd eind september 2020 gedaan.

Dit soort systemen worden gebouwd om beurzen en brokers aan bepaalde regels te laten voldoen. Vaak gebeurt dat onder de vlag van maatregelen tegen witwassen en het financieren van terrorisme.

In april waren er 5 bedrijven die officieel hun registratieproces zijn begonnen.

Volgens directeur Pedro Borges is dit mooi nieuws voor ‘zijn’ CriptoLoja. Dit kan positief uitpakken voor klanten in Portugal die niet graag aankloppen bij buitenlandse partijen.

Broges geeft aan dat hun grootste doelgroep momenteel de nieuwste handelaren zijn, mensen die nog nooit eerder actief zijn geweest op de financiële markten.

Portugal staat bekend om een gunstig beleid rondom bitcoin. Zo is de handel in de digitale munt belastingvrij.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsPortugal

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...