Digital Currency Group deelt een update over geschil over miljarden

Het moederbedrijf van Genesis Capital, Digital Currency Group (DCG), heeft nog geen oplossing gevonden om schuldeisers terug te betalen via het regelen van hun openstaande interne schulden. Op 9 mei maakte DCG bekend dat zij momenteel verwikkeld zijn in een bemiddelingsproces van 30 dagen met Genesis, als reactie op de eisen van de schuldeisers.

Eerder dit jaar leken de problemen grotendeels opgelost voor met name de grootste schuldeisers.

DCG heeft in februari een voorstel gedaan voor een schikkingsplan, waarbij de schuldeisers van Genesis 80% van hun investering terug zouden krijgen na het indienen van een faillissementsaanvraag onder 'Chapter 11'. Chapter 11 is een Amerikaanse faillissementswet die bedrijven toestaat hun activiteiten voort te zetten terwijl ze een plan opstellen om schulden te herstructureren en af te betalen.

In april verhoogden de schuldeisers van Genesis hun eisen, wat leidde tot verstoring van de procedure en het akkoord tussen moederbedrijf DCG en dochterbedrijf Genesis. Genesis gaf aan dat het bedrijf tussen de 1 en 10 miljard dollar aan verplichtingen had op het moment van het faillissement.

DCG verklaarde: "We zijn tegelijkertijd in gesprek met kapitaalverstrekkers om ons groeikapitaal en de herfinanciering van onze uitstaande interne verplichtingen met Genesis te realiseren. We streven naar een eerlijke oplossing voor alle betrokken partijen en hopen op een positieve uitkomst na deze bemiddelingsperiode."

Na de onrust bij Genesis zijn er veel juridische geschillen ontstaan tussen DCG en het crypto-handelsplatform Gemini. Ook het Nederlandse Bitvavo is hier bij betrokken. DCG en Genesis zouden samen ongeveer 900 miljoen dollar verschuldigd zijn aan Gemini-klanten die geen toegang meer hadden tot hun Earn-fondsen, aangezien Genesis dit programma samen met Gemini beheerde. In januari dreigde medeoprichter van Gemini, Cameron Winklevoss, een rechtszaak aan te spannen tegen DCG en CEO Barry Silbert als zij de schuldeisers van Gemini geen eerlijk aanbod zouden doen.

DCG en Genesis hebben tot eind mei de tijd om tot een overeenkomst te komen over het herstructureringsplan tijdens de 30-daagse bemiddelingsperiode. Genesis gaf in de oorspronkelijke faillissementsaanvraag onder hoofdstuk 11 aan dat het van plan was om haar activa te veilen en op 19 mei uit het faillissement te stappen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...