Schuldeisers Genesis spannen rechtszaak aan tegen Barry Silbert en DCG

Schuldeisers Genesis spannen rechtszaak aan tegen Barry Silbert en DCG

Meer kopzorgen voor cryptoconcern Digital Currency Group (DCG) en zijn CEO Barry Silbert. Een groep schuldeisers uit Amerika is een rechtszaak gestart tegen dochterbedrijf Genesis, dat onlangs een faillissementsprocedure moest opstarten.

Schuldeisers in actie

De aanklacht is dat Genesis de federale effectenwetten aan de laars gelapt heeft, zo staat in het persbericht te lezen. De aanklacht is afkomstig van advocatenkantoor Silver Golub & Teitell (SGT) die namens enkele individuen en bedrijven deze procedure is gestart.

Ze hebben cryptovaluta zoals bitcoin aan Genesis om daar rendement op te maken en Genesis heeft deze munten nog niet teruggestuurd. Het is om wat voor bedrag het gaat. De schuldeisers beweren nu dat Genesis in strijd met Amerikaanse effectenwetten heeft gehandeld. Ze zijn namelijk zonder licentie een leenovereenkomst aangeven met een effect als onderpand. Ook beschuldigen ze Genesis ervan om valse en misleidende verklaringen af te leggen.

DCG, opgericht in 2015 in Connecticut, fungeert als een vlaggenschip voor tal van activiteiten zoals vermogensbeheerder Grayscale Investments, miningbedrijf Foundry en mediabedrijf Coindesk. CEO Barry Silbert heeft een belang van 40% in het bedrijf en is voorzitter van de raad van bestuur. Afgelopen maandag was de eerste faillissementshoorzitting nadat het bedrijf op 19 januari het faillissement had aangevraagd.

Gemini

Gemini is één van de grootste schuldeisers Genesis, naar verluidt eisen ze circa 900 miljoen dollar van 340.000 Gemini-klanten. Ook zij hebben gedreigd met een rechtszaak, maar zover is het tot nu toe niet gekomen. Het Nederlandse Bitvavo is ook nog onderhandeling met DCG, maar heeft nog geen deal gesloten voor de 280 miljoen euro die zij bij Genesis gestald hadden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties