DCG verkoopt aandelen in Grayscale fondsen vanwege geldproblemen

DCG verkoopt aandelen in Grayscale fondsen vanwege geldproblemen

Digital Currency Group (DCG) verkoopt aandelen in diverse van zijn cryptofondsen waaronder Grayscale. Dat meldt de Financial Times op basis van bronnen dichtbij de kwestie. Het gaat om een verkoop van belangen in cryptofondsen die onder investeringsvehikel Grayscale hangen.

DCG kwam in de problemen doordat marketmaker en cryptobank Genesis allerlei zeer risicovolle posities had openstaan. Door de ineenstorting van FTX.com en BlockFi is er veel geld verloren. Bij schuldeisers staat een bedrag van 3,4 miljard dollar open, die DCG moet zien te verzamelen. Met onder meer Gemini en ook het Nederlandse Bitvavo is een principeakkoord gesloten, maar daar blijft het niet bij.

Het gaat met name over verkopen van cryptofondsen die niet aan bitcoin zijn gerelateerd zoals het etherfonds en het Digital Large Cap Fund.

DCG is een cryptovlaggenschip waaronder bedrijven als Grayscale en nieuwessite Coindesk onder vallen. Laatstgenoemde staat ook in de etalage.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan