DCG verkoopt aandelen in Grayscale fondsen vanwege geldproblemen

Digital Currency Group (DCG) verkoopt aandelen in diverse van zijn cryptofondsen waaronder Grayscale. Dat meldt de Financial Times op basis van bronnen dichtbij de kwestie. Het gaat om een verkoop van belangen in cryptofondsen die onder investeringsvehikel Grayscale hangen.

DCG kwam in de problemen doordat marketmaker en cryptobank Genesis allerlei zeer risicovolle posities had openstaan. Door de ineenstorting van FTX.com en BlockFi is er veel geld verloren. Bij schuldeisers staat een bedrag van 3,4 miljard dollar open, die DCG moet zien te verzamelen. Met onder meer Gemini en ook het Nederlandse Bitvavo is een principeakkoord gesloten, maar daar blijft het niet bij.

Het gaat met name over verkopen van cryptofondsen die niet aan bitcoin zijn gerelateerd zoals het etherfonds en het Digital Large Cap Fund.

DCG is een cryptovlaggenschip waaronder bedrijven als Grayscale en nieuwessite Coindesk onder vallen. Laatstgenoemde staat ook in de etalage.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...