Licht aan einde van tunnel voor schuldeisers van Genesis en Digital Currency Group

De Digital Currency Group (DCG) en zijn failliete dochteronderneming Genesis hebben een principeakkoord bereikt met de grootste en meest belangrijke schuldeisers. Ze kunnen zich vinden in de voorwaarden van een herstructureringsplan.

Afbetaling leningen

Daarmee komt er eindelijk een beetje meer duidelijkheid in de lag lopende zaak. De overeenkomst houdt in dat het de leningen van Genesis worden afgebouwd en dat er failliete entiteiten gaan worden verkocht. Dat vertelt een bron aan CoinDesk.

De term sheet omvat ook de herfinanciering van de uitstaande leningen. Moederbedrijf DCG leende $500 miljoen in contanten van Genesis, naast ongeveer $100 miljoen aan bitcoin (BTC). Met het voorstel zijn de belangrijkste problemen van Genesis opgelost en worden er stappen gezet in de Chapter 11-aanvraag.

In deze constructie staat “een vereffening van de beruchte 10-jarige promesse van DCG Genesis in ruil voor claims in het mislukte hedgefonds 3AC”. Een promesse is een document waarbij een schuldenaar belooft om op een bepaalde vervaldag een bepaalde som te betalen.

In dit geval gaat het om een promesse voor $1,1 miljard met Three Arrows Capital (3AC), het cryptohedgefonds dat vorig jaar instortte.

De advocaat legde ook uit dat DCG heeft ingestemd om converteerbare aandelen uit te geven, maar dat de details van deze uitgifte nog moeten worden bepaald.

Schuldeisers

De groep schuldeisers van Genesis heeft ingezet op het vorderen van ongeveer $2,4 miljard. De groep wordt vertegenwoordigd door advocatenkantoren Proskauer en Kirkland, evenals herstructureringsbankier Houlihan Lokey.

De deal zal nu worden aangeboden aan andere schuldeisers, waaronder honderdduizenden klanten van het Gemini Earn. Ook het Nederlandse Bitvavo is een van de schuldeisers.

Genesis stopte op 16 november 2022 met het verwerken van opnames, in de nasleep van de val van cryptobeurs FTX. Vorige maand vroegen de kredietverstrekkers van Genesis faillissementsbescherming aan in New York.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...