Dinsdag is de beste dag om bitcoin te kopen

Moet je kopen, verkopen, hodlen of juist traden? Het zijn vragen waar veel cryptobezitters meer rondlopen. Hoewel bitcoin vooral bekend staat om zijn hodlers, zijn er wel degelijk zinnige dingen te zeggen over de koersontwikkelingen.

Koop of verkoop?

En dan heb ik het niet over technische analyse. Als je heel statistisch naar de data kijkt, kun je in kaart brengen op welke dagen bitcoin stijgt en daalt.

Analist Will Clemente deed dit en hij deelt op Twitter zijn bevindingen.

Hij keek naar de “gemiddelde opbrengst van bitcoin per dag”. Het blijkt dat bitcoin op dinsdagen het hardst stijgt en op maandagen het meest daalt.

Let op: het gaat hier wel om UTC-tijdzones; dat is twee uur eerder dan in Nederland.

Maar de trend blijft duidelijk. Op maandagen steeg bitcoin gemiddeld met 2%, terwijl ook vrijdagen goed presteren met iets minder dan gemiddeld 2% per dag. Verliezen maak je vooral op maandag en zaterdag, met ongeveer -1%.

Bitcoin stijgt op dinsdagen het meest, maar daalt juist op maandag

De markt heeft te maken met veel dynamieken. Traders zijn vooral in het weekend inactief, waardoor bepaalde technische patronen minder sterk ontwikkelen. Ook maken bedrijven vaak nieuws positief bekend op weekdagen en negatief nieuws op vrijdagmiddag (vanwege de mogelijke impact hiervan die dan in het weekend doorsijpelen).

Op weekdagen maak je gemiddeld winst (zo’n 0,5%) en in weekends daalt bitcoin doorgaans een paar procentpunten (zie de laatste twee staven uit de bovenstaande grafiek).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsprijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...