Directeur van Binance: 'FTX heeft niets wat wij niet hebben'

Directeur van Binance: 'FTX heeft niets wat wij niet hebben'

Changpeng Zhao (CZ) van Binance benadrukt dat de industrie vertrouwen terug moet winnen. CZ had een presentatie op het Indonesia Fintech Summit. En daar ging het, uiteraard, over de perikelen rondom FTX.

Onder zijn leiding groeide Binance in rap tempo uit tot de grootste cryptobeurs van de wereld. En deze week gaf Zhao het laatste zetje aan FTX. Een mogelijkheid tot overname werd snel de kop in gedrukt door Binance.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CZ: "Vanuit het financiële perspectief is er een groot gat. Qua nieuwe gebruikers hebben we veel overlap. We dekken alle regio's die zijn doen, en FTX heeft veel minder gebruikers dan wij. Ik denk dat we een beter product hebben. Ze hebben niets wat wij niet hebben"

Zhao en andere techdirecteuren in de industrie hopen dat dit een 'wake-up call' is. De industrie rondom bitcoin is nieuw en dat gaat gepaard met een hoop fouten, gelukzoekers en/of oplichters. "We zijn een aantal jaar teruggevallen", stelt CZ.

Het misbruiken van klantenfondsen om een ander bedrijf te 'helpen' is natuurlijk not done. Maar er zullen de komende dagen nog wel meer aparte businessmodellen tevoorschijn komen.

Binance weet de onrust goed te draaien. Volgens CZ wilde hij gebruikers beschermen. Maar het is volgens de directeur simpelweg niet mogelijk om FTX over te nemen. Hij haalt ook meerdere onderzoeken vanuit de Amerikaanse overheid aan.

Inmiddels heeft FTX een faillissement aangevraagd en is de oprichter opgestapt.

Lees meer over:
Binance FTX

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties