Dit Bitcoin bedrijf van $20 miljard wil in 2022 zelf naar de beurs

948 totale weergaven

In 2021 verwerkte het handelsplatform Kraken al $160 miljard aan trades, dat is meer dan in het hele jaar 2020. De Amerikaanse bitcoin beurs heeft meer dan 6 miljoen klanten en is volgens CoinMarketCap de zesde cryptobeurs van de wereld op basis van handelsvolume.

Kraken wil mogelijk zelf naar de beurs in 2022. Net als veel andere bedrijven in de industrie profiteert ook Kraken flink van de huidige prijsstijgingen en grote interesse. De plannen waren al bekend, maar het bedrijf kan nu met mooie cijfers meer naar buiten treden met hun plannen voor een toekomstige beursgang.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Record handelsvolume

Jesse Powell, directeur en medeoprichter van Kraken, legt in gesprek met CNBC de plannen uit. Hij reageert onder andere op de recente prijsstijgingen en hoe zijn bedrijf hiervan profiteert.

Powell: ”Voor ons is elke vorm van volatiliteit goed, maar het is altijd beter als het omhoog gaat.” De Amerikaanse ondernemer is enthousiast over de ontwikkelingen van de industrie: ”Het eerste kwartaal van dit jaar heeft ons compleet weggeblazen.” De hele markt is geëxplodeerd.

Beursgang

De beursgang moet volgend jaar plaatsvinden. Als het aan Powell ligt wordt het een zelfde soort constructie als Coinbase: een directe notering. Dit is manier om aandelen publiekelijk te verhandelen zonder extra aandelen uit te geven. Techbedrijven maken vaker gebruik van dit soort constructies.

Kraken is bezig met een nieuwe investeringsronde, de waarde van het bedrijf wordt momenteel geschat op $20 miljard. Powell: ”We zijn in gesprek over een extra ronde.” Dit loopt echter wat vertraging op door de ontwikkelingen bij Coinbase.

Aandelen van Coinbase worden 14 april aan de NASDAQ genoteerd. Coinbase wordt geschat op een waarde tussen de $50 en $100 miljard. Kraken wacht op de uitkomst van deze beursgang.

De kwartaalcijfers van Coinbase liegen er niet om: $1,8 miljard omzet in het eerste gedeelte van 2021. Dat is een record en daarmee lijkt Coinbase een perfecte tijd te hebben gekozen voor hun beursgang. Naast de eigen omzet is ook de interesse in de industrie flink aan het groeien, een mooi moment om je aandelen in de markt te zetten.

Kraken hoopt dit voorbeeld in de loop van volgend jaar ook te volgen.

Lees meer over:
AmerikaKraken

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...