Deze bitcoin miner verdiende ruim $30 miljoen dit jaar

Bitcoin mining bedrijf Argo Blockchain overweegt een beursnotering aan de Nasdaq. Momenteel zijn ze al genoteerd aan de London Stock Exchange.

Argo Blockchain overweegt beursgang

Een beursgang is een manier om nieuw kapitaal op te halen in de markt. Argo kondigt haar plannen dinsdag aan met een persbericht. Verdere details (introductieprijs, datum etc) zijn nog onbekend.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vorige week kwam Argo in het nieuws door 20 miljoen dollar te gaan lenen voor een nieuwe locatie in Texas met een capaciteit van 200 megawatt (MW). De onderneming heeft grond van 320 acre (129 hectare = 1,29 miljoen m2) in het westen van Texas gekocht. Deze gronddeal kostte 17,5 miljoen dollar en die wordt deels gefinancierd met deze aandelenuitgifte.

Momenteel heeft Argo al drie locaties onder haar hoede in Canada met een totale capaciteit van 35 MW. Het bedrijf is in 2017 opgericht om in augustus 2018 te noteren aan de London Stock Exchange. Uit data van The Block is het bedrijf momenteel ~666 miljoen dollar (!) waard.

Het aandeel ARB heeft het afgelopen jaar meer rendement gemaakt dan bitcoin zelf.

167 bitcoin in juni

Argo publiceerde ook een operationele update over de maand juni. Ze wisten 167 bitcoin te minen in de slappe maand juni. Dat is omgerekend ruim 5,6 miljoen dollar tegen de actuele marktprijs. Kijken we naar de omzet tot nu toe, dan wist de onderneming maar liefst 883 BTC binnen te harken, circa $30 miljoen.

Op de bedrijfsbalans staat nu 1.268 bitcoin aan vermogen. Volgens CEO Peter Wall was juni een veelbewogen maand. Een forse afname van zowel de rekenkracht als de moeilijkheidsgraad. Bovendien gingen vrijwel alle mining machines offline door een verbod in China.

De moeilijkheidsgraad voor bitcoin
miners maakt de grootste daling ooit door: – 27,9%. Dat is een gevolg van een forse daling in de rekenkracht: van 160 exahash per seconde (EH/s) naar 90 EH/s in één maand.

Volgens Wall laat zijn onderneming prima omzet – en winstcijfers zien over de laatste maand. In juni en mei kwam er respectievelijk 6 en 7,6 miljoen dollar in het laatje.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...