Dit Canadese beleggingsfonds heeft nu 31.000 bitcoin in kas

Het Canadese Purpose Bitcoin ETF heeft nu ruim 31.000 BTC onder haar hoede, zo blijkt uit cijfers van Glassnode.

Deze analist spreekt zelfs over één van de grootste netto instroom die gisteren plaatsvond.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het totaal nam toe van 30.286 bitcoin naar 31.032 bitcoin, een plus van 746 bitcoin op één dag.

Purpose Bitcoin ETF

Een ETF is een indexfonds waarbij de prijs van de onderliggende asset bitcoin gevolgd wordt.

Je koopt als belegger een aandeel in het fonds en dus niet de onderliggende fysieke bitcoin. Een ETF is een gebruikelijk beleggingsinstrument bij aandelen, goud en olie.

Purpose is een fondsmanager gevestigd in Canada, een land waar spot ETF's al toegestaan zijn. Je kunt als buitenlandse belegger ook deze ETF kopen, maar zult aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen.

Voordelen zijn onder meer dat je niet meer zelf je sleutels hoeft te bewaren, deze bewaart Purpose in cold storage tegen een managementtarief van 1,5%.

De ETF is vindbaar via de ticker BTCC. Op het hoogtepunt was één aandeel 11,93 dollar waard, maar de waarde is inmiddels gezakt naar ~7 dollar per stuk.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCanadaETF

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...