Dit cryptofonds is 100 miljoen dollar kwijt door FTX-drama

Dit cryptofonds is 100 miljoen dollar kwijt door FTX-drama

Crypto hedgefonds Galois Capital is failliet, meldt Financial Times vandaag. Reden is de helft van hun assets op de failliete FTX-beurs vastzat. Ze sluiten de boel en zeggen het resterende geld terug te storten aan hun klanten.

'Gezien de ernst van de FTX-situatie, is het voor ons niet houdbaar om het fonds open te houden', aldus Kevin Zhou, medeoprichter van Galois Capital, in documenten die door de Financial Times zijn ingezien. 'Het spijt me vreselijk van de situatie waarin we ons bevinden.'

De gevallen beurs FTX heeft in november faillissementsbescherming aangevraagd nadat het niet kon voldoen aan de opnameverzoeken van klanten. Circa één miljoen schuldeisers zijn in de steek gelaten. Volgens een inschatting van de Financial Times had Galois Capital zo'n $100 miljoen op de beurs staan. Zhou heeft zijn klanten gewaarschuwd dat het nog jaren gaat duren voordat een deel van het geld terugkomt.

Galois kan circa 16% van zijn gelden uit de faillissementsboedel claimen, zo beweert FT na een analyse. Door het faillissement van Galois zullen investeerders 90% van het geld ontvangen dat niet vastzit aan FTX. De resterende 10% wordt naar verluidt tijdelijk vastgehouden totdat de besprekingen met de bewindvoerders van FTX en de accountant zijn afgerond.

'Deze hele tragische periode is gestart door de ineenstorting van Luna, de kredietcrisis van Three Arrows Capital tot het falen van FTX/Alameda', schrijft Zhou in de documenten die door FT zijn ingezien. Hij zegt echter: 'Ik blijf echter, zelfs nu, hoopvol voor de toekomst van crypto op de lange termijn.'

Lees meer over:
fonds faillissement FTX

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan