FTX wil politieke donaties terug

FTX hoopt voor 28 februari een groot deel van de politieke donaties terug te krijgen. Voormalig directeur Sam Bankman-Fried en collega’s doneerde tientallen miljoenen dollars aan Amerikaanse politici.

Meer dan één op de drie van de 535 Amerikaanse senatoren hebben geld ontvangen van de failliete cryptobeurs FTX. In 2022 kregen ze steun van de senior executives voor hun politieke campagnes.

De stap is onderdeel van het herstructureringsproces van de beurs. In totaal staat er bijna $9 miljard aan schuld open. Volgens FTX hebben zij nu zo’n $5 miljard liquide. Dat geld bestaat echter wel uit twijfelachtige tokens, stablecoins en een beetje bitcoin.

Publiekelijk werd er vooral steun betuigd aan politici van de Democratische Partij. Maar ook de Republikeinen konden rekenen op financiële steun.

Volgens CoinDesk accepteerde 196 leden van het nieuwe congres geld van Sam Bankman-Fried of andere senior executives bij FTX. De namen komen uit allerlei hoeken, van beide kamers en beide partijen. De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, en ook de leider van het Senaat Chuck Schumer behoren tot de lijst.

Iedereen wordt vriendelijk verzocht om donaties terug te geven.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFTXmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)