Schuldeisers van FTX zijn Netflix, Binance en Wall Street Journal

Schuldeisers van FTX zijn Netflix, Binance en Wall Street Journal

Op de lijst van schuldeisers van de gevallen cryptobeurs FTX staan interessante namen zoals Netflix, Apple, Binance en Wall Street Journal. Ze staan op een crediteurenlijst van maar liefst 116 pagina's, waarmee we een inkijkje krijgen in het drama dat Sam Bankman-Fried en co hebben aangericht.

Het document, waarover Coindesk bericht, is ingediend door advocaten van het bedrijf als onderdeel van de chapter 11 faillissementsprocedure bij een Amerikaanse rechtbank in Delaware.

Op de lijst staan een groot aantal bekende bedrijven, waaronder ook mediabedrijven zoals Wall Street Journal, Fortune, Fox Broadcasting en CoinDesk, maar ook cryptonamen Coinbase en Binance en ook vliegtuigmaatschappijen zoals American Airlines en Southwest Airlines. Saillant is dat ook Stanford University – waar de ouders van FTX-oprichter Sam Bankman-Fried als professoren werken – als schuldeiser wordt vermeld.

Opvallend is ook de naam van Gisele Bundchen, het Braziliaanse supermodel en de ex van Tom Brady, beiden hadden geld gestoken in FTX en deden ook promotie voor FTX tijdens de Superbowl, hét sportevenement van het jaar in Amerika. Aan de top 50 schuldeisers is het bedrijf circa 3,1 miljard dollar verschuldigd. Naar schatting zijn er in totaal 1 miljoen schuldeisers.

Bankman-Fried zegt onschuldig te zijn aan de aanklachten ingediend door onder meer het ministerie van Justitie en toezichthouders zoals de SEC en CFTC. De rechtszaak gaat vermoedelijk in oktober starten.

Lees meer over:
FTX

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan