Schuldeisers van FTX zijn Netflix, Binance en Wall Street Journal

Op de lijst van schuldeisers van de gevallen cryptobeurs FTX staan interessante namen zoals Netflix, Apple, Binance en Wall Street Journal. Ze staan op een crediteurenlijst van maar liefst 116 pagina’s, waarmee we een inkijkje krijgen in het drama dat Sam Bankman-Fried en co hebben aangericht.

Het document, waarover Coindesk bericht, is ingediend door advocaten van het bedrijf als onderdeel van de chapter 11 faillissementsprocedure bij een Amerikaanse rechtbank in Delaware.

Op de lijst staan een groot aantal bekende bedrijven, waaronder ook mediabedrijven zoals Wall Street Journal, Fortune, Fox Broadcasting en CoinDesk, maar ook cryptonamen Coinbase en Binance en ook vliegtuigmaatschappijen zoals American Airlines en Southwest Airlines. Saillant is dat ook Stanford University – waar de ouders van FTX-oprichter Sam Bankman-Fried als professoren werken – als schuldeiser wordt vermeld.

Opvallend is ook de naam van Gisele Bundchen, het Braziliaanse supermodel en de ex van Tom Brady, beiden hadden geld gestoken in FTX en deden ook promotie voor FTX tijdens de Superbowl, hét sportevenement van het jaar in Amerika. Aan de top 50 schuldeisers is het bedrijf circa 3,1 miljard dollar verschuldigd. Naar schatting zijn er in totaal 1 miljoen schuldeisers.

Bankman-Fried zegt onschuldig te zijn aan de aanklachten ingediend door onder meer het ministerie van Justitie en toezichthouders zoals de SEC en CFTC. De rechtszaak gaat vermoedelijk in oktober starten.

Lees meer over:
FTX

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...