Dit is hoeveel de bitcoin koers kan dalen in september

Macro-analist Benjamin Cowen zegt dat bitcoin komende maand weleens een gigantische correctie te wachten kan staan. De populaire analist baseert zich hierbij op de historische prestaties van bitcoin in september. Volgens Cowen kan de bitcoin koers meer dan 16 procent van zijn huidige waarde verliezen komende maand.

"Er is een goede kans op een bitcoin koers van 23.000 dollar in september", aldus Cowen.

Bitcoin koers van 23.000 dollar

Kijkende naar de grafiek lijkt Cowen te voorspellen dat we een bitcoin koers van 23.000 dollar te zien krijgen. Op het moment van schrijven is daar allesbehalve sprake van, bitcoin handelt namelijk op een koers van 27.233 dollar en de markt wordt voorzichtig optimistisch vanwege de mogelijke komst van een Spot Bitcoin ETF.

Wat dat betreft zou Cowen er weleens compleet naast kunnen zitten met zijn bearish voorspellingen voor september. Als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission een Spot Bitcoin ETF toelaat, dan kan de koers echt gaan knallen komende maand.

Tom Lee van Fundstrat voorspelt op basis van de ETF bijvoorbeeld een bitcoin koers van 185.000 dollar. Dat zou vanaf de huidige koersen een winst van ongeveer 600 procent betekenen voor bitcoin. Daarvoor moet de ETF er eerst wel nog even komen natuurlijk.

September is bearish voor bitcoin

Normaal gesproken is september (helaas) een bearish maand voor bitcoin. Gemiddeld genomen behaalde bitcoin in september een resultaat van -7 procent. "In 2019 (het laatste pre-halving jaar) viel bitcoin in september met 13,91 procent onderuit", aldus Cowen.

Overigens betekent het pessimisme van Cowen niet dat we geen volatiliteit kunnen verwachten, zo stelt de analist. Hij denkt dat bitcoin kan opspringen en lagere hoogtepunten kan printen (rond de 30.000 dollar) terwijl de trend negatief blijft.

Benjamin Cowen is dus bearish, maar vergeet niet dat er meer dingen zijn in het leven. De Spot Bitcoin ETF zou bijvoorbeeld de complete voorspelling van Cowen ongeldig maken. Als die er komt gaan we zeer waarschijnlijk op zijn minst een kleine koerssprong van bitcoin zien.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....