‘ETF-overwinning Grayscale is overhyped door bitcoin bulls’

De populaire YouTube-analist Nicholas Merten is van mening dat bitcoiners de overwinning van Grayscale tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in de rechtszaak om een Spot Bitcoin ETF hebben overhyped. "We zagen een koersbeweging van slechts 6 procent na de overwinning tegen de SEC die op de één of andere manier moet garanderen dat we een Spot Bitcoin ETF krijgen", aldus een sarcastische Nicholas Merten.

Merten is niet bullish over bitcoin

Het is duidelijk dat Merten in ieder geval niet bullish is over de overwinning van Grayscale in de rechtszaak tegen de SEC. "Wat is er aan de hand? Waarom is het dat bitcoin, op basis van dit fenomenale nieuws, [...] er niet in slaagt om het 200-daagse en 200-weekse gemiddelde te herpakken?

Dit was het moment waarop we alle shorts uit hun positie hadden moeten drukken, waarbij we alle bears uit de markt hadden moeten liquideren en naar een all-time high hadden moeten stijgen. Om eerlijk te zijn, als het daadwerkelijk fantastisch nieuws is, dan zal de markt dat snel inprijzen", aldus Merten.

Merten denkt dat de stijging van 4,75 procent voor bitcoin vooral zegt dat er momenteel nog weinig vraag is naar een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF. De analist lijkt hier een beetje pessimistisch te zijn, want in principe is het natuurlijk goed nieuws voor bitcoin.

ETF nog geen zekerheid

De bitcoin koers steeg na het nieuws met ongeveer 5 procent, maar op zich is het logisch dat we niet meteen doorzetten. Het is immers nog helemaal niet zeker dat we een Spot Bitcoin ETF krijgen. Het zou heel vreemd zijn om op basis van dit nieuws meteen naar een all-time high door te schieten.

In principe heeft de rechter alleen gezegd dat de SEC zijn standpunten niet voldoende onderbouwd heeft en met betere argumenten moet komen voor de afwijzing van de Spot Bitcoin ETF van Grayscale.

Het is natuurlijk niet uit te sluiten dat de SEC daar in de toekomst in slaagt. Al bestaat ook de kans dat ze de handdoek in de ring gooien en op korte termijn een Spot Bitcoin ETF goedkeuren.

Dat zou in het jaar in aanloop naar de halving fantastisch zijn voor bitcoin.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....