Dit zijn 3 interessante statistieken over de Bitcoin koers van vandaag

Bitcoin (BTC) is meer dan alleen de dagprijs. In deze on-chain update kijken we naar de balans bij beurzen en de verkoop bij miners. Ook constateren we dat nieuwe bitcoiners momenteel geneigd zijn te verkopen met een verlies of op break-even.

1. Bitcoin bij beurzen

Sinds 22 juni is het aantal bitcoin bij beurzen weer aan het afnemen. Sinds de grote dips dit jaar is er zo'n 140.000 extra bitcoin naar exchanges gegaan. De afgelopen 3 weken is er zo'n 40.000 bitcoin weer van beurzen afgehaald.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hoeveel bitcoin er bij beurzen staat is interessant om in de gaten te houden. Bitcoin in eigen wallets of bij een custodian worden vaak minder snel verkocht, wat suggereert dat de eigenaar het voorlopig lekker vast wil blijven houden of ergens anders voor gebruiken. Er staat momenteel zo'n 2,5 miljoen bitcoin bij de grootste beurzen.

2. Bitcoin miners verkopen minder

Bitcoin miners staan weer in de plus wanneer we kijken naar hun bitcoin balans. Kortom: ze verkopen gemiddeld minder bitcoin dan dat ze binnenkrijgen. Miners verdienen gemiddeld zo'n 900 BTC per dag als industrie.

Dat is tegen de huidige koersen ruim $30 miljoen. Om dit geld strijden alle miners 24/7.

De markt van bitcoin is inmiddels zo groot geworden dat de verkoop van miners qua volume niet veel impact meer heeft. Er is momenteel ruim 18,7 miljoen BTC in omloop.

Het gebeurt wel vaker dat miners massaal een deel van hun bitcoin reserves liquideren. Recentelijk was onder andere de nieuws uit China een reden. Het land was jaren lang dé mining hub van de wereld, maar ondernemers worden nu met pek en veren het land uitgejaagd.

Zij moeten dus een nieuwe plek vinden voor hun hardware, en dat kost geld.

3. Nieuwe bitcoiners blijven verkopen

Uit on-chain data blijkt ook iet anders opmerkelijks: veel nieuwelingen verkopen bitcoin met verlies of op break-even. Dat zorgt voor verkoopdruk. Deze nieuwe aankopen zijn blijkbaar niet gedaan voor de lange termijn, maar voor prijsontwikkeling op korte termijn.

Oudere bitcoin blijven voorlopig vooral stil staan, ondanks de prijsbewegingen. De nieuwste bitcoiners hebben steeds minder geld op de balans.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...