Do Kwon maanden vast in Montenegro: maar niet voor Terra-schandaal

Do Kwon, de oprichter van Terraform Labs, is door een rechtbank in Montenegro veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf. Hij is schuldig bevonden voor het vervalsen van documenten. De rechtbank in de hoofdstad van het land, Podgorica, heeft het vonnis op maandag bekendgemaakt, met de toevoeging dat de tijd die in hechtenis is doorgebracht in de straf zal worden opgenomen.

De Zuid-Koreaan werd in maart in de Balkanstaat gearresteerd voor het vermeende bezit van vervalste documenten, samen met een andere uitvoerende van Terra, Han Chang-Joon. De twee zijn sinds hun arrestatie in hechtenis gebleven, ondanks dat de lokale rechtbanken vorige week bij de tweede poging borgtocht goedkeurden.

Volgens hetzelfde vonnis zijn ook twee Costa Ricaanse paspoorten, twee Belgische paspoorten en twee identiteitskaarten die toebehoren aan Kwon en Han in beslag genomen, aldus de rechtbank.

In de aanloop naar Kwons arrestatie in Montenegro hield de voormalige leidinggevende vol dat hij “niet op de vlucht was”, zelfs toen de autoriteiten in Zuid-Korea een internationale zoektocht naar hem begonnen, inclusief het aanvragen van een rode kennisgeving bij Interpol. Zowel de Zuid-Koreaanse als de Amerikaanse autoriteiten hebben zijn uitlevering gevraagd om strafrechtelijke aanklachten te ondergaan in verband met de ineenstorting van het multi-miljard dollar cryptobedrijf Terra in mei 2022.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEuropamisdaad

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...