Doctor Bitcoin krijgt celstraf voor verkopen bitcoin

Doctor Bitcoin moet 6 tot 15 maanden de cel in. Mark Hopkins is veroordeeld voor het verkopen van bitcoin.

In gesprek met bitcoinmagazine.com vertelt Hopkins over zijn eerste contact met bitcoin. Een vriend wilde na een etentje een deel van de rekening met bitcoin betalen. Met een laptop bij de hand was het na een simpele download zo geregeld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het wat het startsein voor Hopkins en zijn bitcoin hobby's. Hij begon een carrière als 'Doctor Bitcoin' om mensen online te vertellen over BTC. Daarnaast was hij actief bij bitcoin miner Geosyn Mining. De bitcoin die hij zelf ontving met minen, besloot hij te verkopen. Naar eigen zeggen was dit vooral 'om mensen te ontmoeten'.

Het netwerk van bitcoin controleert niet of je wel de juiste papieren hebt om iets te kopen of verkopen. In 2019 kreeg Hopkins plots een rechtszaak voor de kiezen. Hij was een 'money transmitter' zonder de juiste papieren. Het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) besloot Hopkins aan te pakken. Volgens de vroege bitcoiner is dit de reden dat hij nu moet brommen.

Een van de kopers van die bitcoin zou betrokken zijn bij een Nigeriaanse loterij. Dit soort geldstromen zorgde ervoor dat de alarmbellen afgingen bij de autoriteiten.

Fraude

Hopkins hielp de klant regelmatig met problemen met bitcoin. Als je eenmaal weet hoe het werkt, werkt het goed. Maar een nieuwe technologie vraagt om extra informatie. Zeker in de beginjaren was er weinig betrouwbare informatie te vinden. Hij gaf een tips over hoe je problemen met een bank kunt voorkomen bij het gebruik van bitcoin.

Dat lijkt (en is?) vrij onschuldig. Volgens Hopkins is dit echter gebruikt om hem te beschuldigen. Doctor Bitcoin zou de vrouw hebben geleerd 'hoe ze bankfraude moet plegen.'

Hopkins laat via Twitter weten dat hij bezoek kreeg van 15 gewapende agenten. Een ondervraging van vijf tot zes uur volgde. Volgens Hopkins is er ook voor zo'n $60.000 aan spullen in beslag genomen.

Hopkins werd flink onder druk gezet. Zijn vrouw werd ook meegenomen in deze zaak.

Het is volgens Doctor Bitcoin een waarschuwing voor iedereen in de wereld van bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...