Vrouw opgepakt voor diefstal van $570.000 aan bitcoin

Joann Vasquez, een 38-jarige vrouw uit Dallas, wordt aangeklaagd voor de betrokkenheid bij de diefstal van $570.000 aan bitcoin.

Bitcoinbuit

De vrouw woont in Grand Prairie en had naar verluidt honderdduizenden dollars aan bitcoin in handen. Dat blijkt uit gerechtelijk documenten. Ze zou dit in handen hebben gekregen nadat er wachtwoorden uit een woonhuis waren gestolen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op 25 januari ontving de politie een telefoontje van een huis op 3800 Block of Gaspar Drive in Dallas. De persoon die de politie belde, zag iemand de woning binnenkomen via een kapot raam.

Vervolgens bleek dat er een pakketje uit een kluis werd gehaald. Het ging om wachtwoorden van bitcoin. De huiseigenaren meldden later dat de $570.000 aan bitcoin is verplaatst en dat het digitale geld weg was.

Het is niet duidelijk wat ‘wachtwoorden’ betekenen, maar het heeft er veel weg van dat ze de seeds fysiek in een kluis hadden liggen.

Michael en Joann

Op de bewakingscamera’s was te zien hoe een man het appartement binnendrong. Een half uur later kwam hij met de buit naar buiten. De indringer had een Roomba-pistool bij zich en een sporttas.

De man werd geïdentificeerd: het bleek Michael Jason Neria te zijn. In maart werd hij gearresteerd door de politie van Dallas. Na een reeks onderzoeken gaf hij toe schuldig te zijn en verklikte hij Joann Vasques. Zij was volgens hem de persoon die het bitcoin in bezit had.

De vrouw had slechts $9.400 van dit bedrag verzilverd bij een bitcoin ATM. Ze deed dit tijdens vier bezoekjes aan de pinautomaten (die vol in het zicht van de camera’s stonden). De de rest van het bedrag had ze nog in eigen beheer (buiten de $100.000 die Michael van de buit mocht hebben).

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad