Waarom de Dogecoin koers misschien binnenkort hard gaat stijgen

302 totale weergaven
dogecoin koers verwachting |

Volgens crypto analist Altcoin Sherpa zou de Dogecoin koers wel eens een grote stijging kunnen meemaken. Zijn analyse wijst erop dat deze populaire meme coin binnenkort een sterke rally kan beleven, al is het onwaarschijnlijk dat het de enorme stijging van 2021 zal herhalen.

Mogelijke stijging van Dogecoin koers

Altcoin Sherpa gaf onlangs op X aan dat de Dogecoin koers waarschijnlijk zijn dieptepunt heeft bereikt. Dit betekent dat de koers van DOGE binnenkort weer kan stijgen.

Ondanks deze positieve verwachting, waarschuwde Sherpa dat de koersstijging die DOGE in 2021 heeft doorgemaakt, van meer dan 20.000%, niet opnieuw zal gebeuren. Toch verwacht hij dat Dogecoin nog wel enige prijsstijging kan laten zien, mede door de sterke liquiditeit van de munt.

Sherpa heeft eerder gezegd dat Dogecoin een interessante investering is voor whales. Sherpa noemde het eerder al een redelijk veilige investering om te gokken dat Dogecoin naar $0,40 zou stijgen. Dit zou een verdrievoudiging van de huidige koers betekenen, en Sherpa blijft geloven dat dit haalbaar is.

Daarnaast heeft Sherpa eerder een uiterst optimistische voorspelling gedaan dat de Dogecoin koers zelfs tot $1 zou kunnen stijgen in deze marktcyclus. Hij verwees naar de interesse van Elon Musk in Dogecoin als een mogelijke oorzaak voor zo’n stijging, gezien de invloed van Musk op de cryptowereld.

Andere voorspellingen voor DOGE koers

Terwijl Sherpa $1 als hoogste koers voorspelt, hebben andere analisten zoals Javon Marks nog ambitieuzere doelen. Marks verwacht dat Dogecoin zelfs tot $17 kan stijgen. Hij legt uit dat Dogecoin in elke bullmarkt altijd een grotere stijging heeft laten zien.

Op dit moment heeft Dogecoin de psychologische steun van $0,10 weer bereikt. Echter, volgens crypto analist Kevin Capital moet DOGE boven de $0,14 stijgen om de koers weer als bullish te kunnen beschouwen. Kevin Capital had eerder aangegeven dat Dogecoin nog steeds in een neerwaartse trend zit en veel werk moet doen om bullish te worden.

Lees meer over:
dogecoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...