Dogecoin koers breekt uit: kan DOGE binnenkort verdubbelen?

330 totale weergaven
Dogecoin koers breekt uit- kan DOGE binnenkort verdubbelen?

De Dogecoin koers is onlangs door een belangrijk patroon gebroken. Dit kan erop wijzen dat de waarde binnenkort flink kan stijgen, mogelijk tot wel 100%. Ook het handelsvolume van de munt nam sterk toe, wat laat zien dat er veel interesse is van beleggers. Hoe waarschijnlijk is deze stijging voor de DOGE koers?

Stijgende koers en bullish patroon voor Dogecoin koers

Afgelopen week is de Dogecoin koers met meer dan 20% gestegen. Dit kwam mede door renteverlagingen van de Federal Reserve, waardoor de gehele cryptomarkt aardig steeg. Dit zorgde ervoor dat zo’n 72% van alle Dogecoin holders nu winst maakt, wat neerkomt op 4,9 miljoen adressen.

Een bekende crypto analist, World Of Charts, merkte op dat de koers van Dogecoin door een bullish patroon is gebroken. Dit patroon, een ‘falling wedge’, was al zichtbaar sinds maart. Door deze doorbraak wordt verwacht dat de koers de komende weken nog verder kan stijgen, mogelijk tot wel 100%.

Extreme greed kan zorgen voor daling

Hoewel veel beleggers positief zijn, is er ook reden voor voorzichtigheid. Uit een analyse van de “fear and greed” index blijkt dat Dogecoin zich momenteel in de “extreme greed” zone bevindt. Dit betekent vaak dat er een kans is op een koerscorrectie, omdat beleggers op dit punt geneigd zijn winst te nemen.

DOGE koers verwachting: technische analyse

Bij het bekijken van de dagelijkse koersgrafiek valt op dat de koers van Dogecoin tegen de bovenkant van de Bollinger Bands aanzit. Dit betekent vaak dat de koers oververhit is en dat er een daling kan volgen. Toch blijft het er bullish uitzien, omdat de korte termijn gemiddelden boven de lange termijn gemiddelden liggen, wat een bullish signaal is.

Als Dogecoin erin slaagt om boven de $0,13 te komen, kan de DOGE koers verder stijgen door liquidaties. Maar als de bears de overhand krijgen, kan de koers weer dalen naar $0,11.

Lees meer over:
dogecoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...