Dokter betaalt kidnapper met bitcoin

Een Amerikaanse dokter betaalde verschillende mannen om zijn vrouw te ontvoeren en collega’s in elkaar te slaan. Ronald Craig Ilg (55) bekende dat hij zo’n $60.000 aan bitcoin betaalde om meerdere mensen in te huren.

Op verschillende online marktplaatsen vond hij de juiste mensen. Een ex-collega moest flink worden toegetakeld. Zijn vrouw kreeg het ook zwaar te verduren. De opdracht: spuit haar in met heroïne en ontvoer haar. Zo wilde hij voorkomen dat zij doorging met een scheiding.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De rol van bitcoin in dit verhaal is helder: het is gebruikt als betaalmiddel. Betalen met BTC betekent echter niet dat je ook in de buitenwereld onschendbaar bent. Ronald kan uitkijken naar een celstraf tot acht jaar.

Dark web

Op het ‘dark web’ zocht Ilg naar iemand die zijn ex-collega flink kon toetakelen. Volgens de aanklacht verstuurde hij onder de naam ‘Scar215’ verschillende verzoeken. De FBI zou de aanvallen hebben voorkomen.

Ronald Ilg verstuurde $2.000 aan bitcoin in combinatie met foto’s en adressen van de beoogde slachtoffers. Hij vroeg ook om duidelijk bewijs na de daad.

Hij stuurde een een helder bericht: “Ik zou graag bewijs willen zien dat het is gebeurd. Als dit goed gaat, heb ik een andere, ingewikkeldere klus voor een heel ander doelwit met heel andere doelstellingen.” De ex-dokter betaalde bijna $60.000 voor de kidnapplannen.

De FBI kwam de gek naar verluidt op het spoor.

De koppeling met bitcoin en criminaliteit wordt ook nog even gemaakt. De Amerikaanse strafpleiter Waldref zegt daarover het volgend: “Deze zaak laat zien hoe gewelddadige overtreders cyberspace en cryptocurrency misbruiken. De heer Ilg vroeg en betaalde voor meerdere dark web-huurmoordenaars om de twee slachtoffers in deze zaak te targeten.”

Bitcoin is hierin slechts een tool, niet de oorzaak van de gewelddadige plannen. Vergeet niet: elke transactie is voor altijd terug te vinden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsFBImisdaad

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...