Dollar geniet voorkeur in Venezuela, bitcoin niet direct de eerste keuze bij hoge inflatie

Ondanks de hyperinflatie en het autoritarisme neigt Venezuela niet naar een nationaal cryptocurrency model. Een recent rapport van Chainalysis plaatst Venezuela slechts op de vijfde plek qua totale crypto-waarde in de Latijns-Amerikaanse regio en het land verschijnt niet eens in de wereldwijde top 20.

Experts hadden gespeculeerd dat de politieke en economische uitdagingen in Venezuela, zoals de devaluatie van de bolívar en de strenge regels van president Nicolás Maduro, de bevolking naar Bitcoin en andere digitale valuta’s zouden drijven. Echter, Javier Bastardo, organisator van Satoshi in Venezuela, onthult dat veel Venezolanen de Amerikaanse dollar boven cryptocurrencies verkiezen.

Hij ziet al jaren een verschuiving naar een economie gebaseerd op dollars. Dat stelt hij in gesprek met Decrypt.

Kevin Hernández, oprichter van Criptodemia, deelt dit sentiment. Hij benadrukt dat Venezolanen niet echt cryptocurrencies zoeken, maar eerder toegang tot dollars, vooral door de economische onzekerheid.

Hoewel crypto unieke kansen biedt aan Venezolanen, vooral als middel om het Maduro-regime te weerstaan, merken zowel Bastardo als Hernández op dat het daadwerkelijke gebruik van crypto in het land minimaal is. Veel mensen gebruiken gecentraliseerde beurzen om toegang te krijgen tot crypto, maar hun uiteindelijke doel is het omzetten naar dollars.

Zowel Bastardo als Hernández suggereren dat het gebruik van crypto in het land beperkt is. Het uiteindelijke doel voor velen blijft het verkrijgen van Amerikaanse dollars, wat wordt benadrukt door het feit dat 92,5% van de mensen gecentraliseerde beurzen gebruikt om toegang te krijgen tot crypto, met als uiteindelijk doel het omwisselen naar dollars. Ook het gebruik van peer-to-peer handel is niet altijd even veilig in het land. Men wijst naar de hoge mate van criminaliteit en risico’s die gemoeid zijn met het dragen van een hoop fysieke dollars.

Jazmín Jorquera, COO van Buda.com, stelt dat gecentraliseerde beurzen de Latijns-Amerikaanse markt domineren. Ze bieden een eenvoudige ervaring en betere liquiditeit, wat essentieel is gezien de criminaliteitsniveaus in sommige delen van het continent.

Kortom, ondanks de uitdagingen in Venezuela en de potentiële voordelen van cryptocurrency, blijft de voorkeur van veel Venezolanen bij de Amerikaanse dollar.

Lees ook
Venezolanen geraakt door nieuwe bitcoinbelasting van meer dan 20 procent

 

Venezuela wil peer-to-peer transacties met cryptovaluta monitoren

 

‘Cryptobaas’ van Venezuela ontslagen en opgepakt

 

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...