DonAlt stelt target bitcoin bij van 35.000 naar 100.000 dollar

564 totale weergaven

De pseudonieme handelaar DonAlt, die roem vergaarde door precies in te kopen op de bodem van bitcoin van 16.000 dollar, stelt zijn target voor de digitale munt nu naar boven bij. Waar hij eerder nog inzette op een koers van 35.000 dollar, is hij nu niet meer van plan om op die koers te verkopen.

Alternatief voor het banksysteem

Volgens DonAlt is er nu bijna wereldwijde erkenning voor bitcoin als alternatief voor het traditionele banksysteem. "Iedere keer als ik nadenk over het nemen van winst, dan denk ik ook na over waar ik die winst dan vervolgens in zou investeren. Er is niets dat ik op dit moment liever koop dan bitcoin en altcoins, niets staat er in de huidige macro-opzet beter voor dan onze kleine bubbel", aldus DonAlt.

"Oorspronkelijk was ik van plan om op 35.000 dollar wat te verkopen. Maar ik denk niet dat ik dat nog zal doen, ik blijf een moon boy totdat ik goede redenen heb om dat niet meer te zijn. Tot dat moment blijf ik rijden zonder rem", zo gaat de analist verder.

Wie had dat gedacht, dat we na het aantikken van de 15.500 dollar in 2022 nu alweer zouden nadenken over nieuwe hoogtepunten. Balaji Srinivasan van Coinbase zette zelfs 2 miljoen dollar in op een bitcoin koers van 1 miljoen dollar binnen 90 dagen.

Spannende periode

Wat dat betreft lijkt er eindelijk weer wat positief sentiment rondom bitcoin te ontstaan. We moeten echter niet vergeten dat wij ook een beetje in een bubbel zitten en dat de bitcoin-influencers volledig van de situatie gebruikmaken om de boel zo rooskleurig mogelijk in te kleuren.

Het klopt dat er een grote groep banken in de problemen zit in de Verenigde Staten, maar dat hoeft niet per se te betekenen dat de hele wereld nu begrijpt dat bitcoin de oplossing is. Er zullen zeker wat mensen zijn die hierdoor voor het eerst in bitcoin investeren, maar om dit HET moment voor bitcoin te noemen gaat wellicht wat ver.

Uiteindelijk is investeren geen spelletje en moet je heel voorzichtig zijn met je zuurverdiende spaarcenten. Doe dus vooral goed onderzoek voordat je grote beslissingen neemt en laat je niet zomaar meeslepen in hype en gekte.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd