Jack Dorsey benoemt bestuursleden voor ₿trust fonds met 500 BTC

Jack Dorsey benoemt bestuursleden voor ₿trust fonds met 500 BTC

Twitter medeoprichter en Block CEO Jack Dorsey heeft een viertal bestuursleden benoemd voor zijn bitcoinfonds in samenwerking met rapper Jay-Z.

Het fonds met daarin 500 bitcoin is bedoeld om de ontwikkeling van het decentrale betaalprotocol op het Afrikaanse continent en India te bevorderen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

₿trust

In februari dit jaar hebben Dorsey en de bekroonde rapper Jay Z, echtgenoot van Beyoncé, het ₿trust fonds opgericht.

500 bitcoin is tegen de huidige marktprijs circa 24,3 miljoen dollar (21,5 miljoen euro) waard.

De benoemde vier bestuursleden zijn Carla Kirk-Cohen, Abubakar Nur Khalil, Obi Nwosu en Ojoma Ochai. Allen hebben zich actief ingezet voor het promoten van bitcoinprojecten in Afrika.

De vier devs mogen zich gelukkig prijzen, want er waren maar liefst 7.000 gegadigden die een aanvraag hadden ingediend.

Dorsey staat bekend als een bitcoiner en is onlangs opgestapt als CEO van het populaire sociale mediabedrijf Twitter. Daarmee maakt hij zijn agenda volledig vrij voor Block, het voormalige Square. Dat is een betaalverwerker in de breedste zin des woords. Met Block wil hij bitcoin - en lightning toepassingen pushen in de westerse en ontwikkelende wereld.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties