Dorsey stelt $5 miljoen beschikbaar voor bitcoin developers

960 totale weergaven

Jack Dorsey heeft toegezegd $5 miljoen te doneren aan Brink, een organisatie die open source-ontwikkelaars in bitcoin ondersteunt.

De fondsen worden over een periode van vijf jaar uitgekeerd, met een snelheid van $1 miljoen per jaar. Deze donaties worden gefaciliteerd via liefdadigheidsinitiatief Start Small, dat oorspronkelijk in 2020 werd opgericht om hulp te bieden tijdens de COVID-19-crisis. Dorsey gebruikt een gedeelte van zijn vergaarde vermogen voor dit initiatief.

Brink, opgericht in 2020, is uitgegroeid tot een prominente financier van Bitcoin-ontwikkelaars. Het werd gelanceerd door John Newbery, een voormalige ontwikkelaar bij Chaincode Labs, en Mike Schmidt, voormalig Blockstream. Bij de oprichting ontving de non-profit een donatie van $150.000 van de cryptocurrency-exchange Kraken en steun voor zijn organisatorische financiering van investeerder John Pfeffer en Xapo CEO Wences Cesares.

De missie van Brink is om het Bitcoin-protocol en -netwerk te versterken door middel van fundamenteel onderzoek en ontwikkeling. Ook wil het de ontwikkelaarsgemeenschap ondersteunen door middel van financiering, onderwijs en begeleiding.

De subsidies die Brink verstrekt, stellen core ontwikkelaars in staat om fulltime aan het bitcoin te werken, wat cruciaal is voor de werking en verbetering van het netwerk in de loop van de tijd. Brink financiert voornamelijk Bitcoin- en Lightning-ontwikkelaars die werken aan de verbetering van de technologie, en maakt belangrijke verbeteringen aan de privacy en schaalbaarheid ervan.

Naast zijn recente donatie aan Brink, heeft Dorsey de afgelopen jaren aanzienlijke bijdragen geleverd aan het Bitcoin-ecosysteem. Hij heeft Spiral opgericht, een non-profitorganisatie die zich richt op ontwikkelaars, doneerde $10 miljoen aan OpenSats, nog een non-profitorganisatie die erop gericht is de ontwikkeling van open source Bitcoin te stimuleren, en doneerde vorig jaar minstens 14 BTC om de ontwikkeling van Nostr te financieren, een gedecentraliseerd social media protocol dat recentelijk aan populariteit heeft gewonnen​1​.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsJack Dorsey

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...