Jack Dorsey schaart zicht achter ‘pro-bitcoin’ kandidaat voor presidentschap

Jack Dorsey, oprichter van Twitter en huidig CEO van fintechbedrijf Block, heeft zijn steun uitgesproken voor de pro-bitcoin Democratische presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr.

"Hij kan en zal het doen," schreef Dorsey, terwijl hij een YouTube-clip deelde van Fox News, waarin Kennedy uitlegt hoe hij van plan is om populaire Republikeinse presidentskandidaten Ron De Santis en Donald Trump te verslaan.

Robert Kennedy is de neef van de 35e president van de Verenigde Staten, John F. Kennedy, en het nieuwste lid van de politieke dynastie van de Kennedy-familie die zijn naam op de presidentiële kieslijst zet.

Kennedy kondigde zijn presidentscampagne voor aan op 19 april. Opvallend is dat Kennedy een sterk voorstander is van bitcoin, in ieder geval in zijn campagnes. Tijdens een keynote speech op de Bitcoin Miami Conference op 19 mei, vertelde hij de aanwezigen dat hij donaties voor zijn presidentscampagne in bitcoin zou accepteren.

Hij heeft de vlaggenschipcryptocurrency Bitcoin beschreven als een "innovatiemotor" en Central Bank Digital Currencies (CBDCs) bekritiseerd als instrumenten die "de macht van de overheid om afwijkende meningen te smoren door de toegang tot fondsen met een toetsaanslag af te snijden" aanzienlijk kunnen vergroten.

Eerder dit jaar veroordeelde Kennedy ook het voorgestelde belastingplan van de op mining. Hij noemde de voorgestelde belasting van 30% op energie die gebruikt wordt door miners "een slecht idee," en beweerde dat terwijl het energiegebruik van mining "een punt van zorg" is, het "enigszins overdreven" is.

Dorsey's steun voor Kennedy is niet verrassend gezien Kennedy's vriendelijke beleid. Dorsey is al jaren een uitgesproken voorstander van bitcoin. Met zijn bedrijf Block (en tal van andere initaitieven) bouwt Dorsey ook mee in de wereld van bitcoin. Denk daarbij aan het integreren van bitcoin betalingen, inclusief zijn dochteronderneming, het betalingsbedrijf Square.

Bitcoin worden een steeds belangrijkere factor in de Amerikaanse politiek. De weg naar het presidentschap is echter lang en complex. Alleen de tijd zal uitwijzen of Kennedy's pro-crypto standpunt zal resoneren bij. Voordat Kennedy mag nadenken over het verslaan van de Republikeinen, moet hij eerst nog voorbij de zittende president Joe Biden.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...