Drie signalen dat de Solana koers binnenkort flink kan dalen

237 totale weergaven
Drie signalen dat de Solana koers binnenkort flink kan dalen

De Solana koers, de vijfde grootste cryptovaluta, is aan het herstellen na een flinke daling eerder deze week. Ondanks deze stijging wijzen technische indicatoren en data op de blockchain erop dat de koers binnenkort opnieuw kan dalen. Gaat SOL binnenkort dalen?

Minder activiteit op het Solana netwerk wijst op daling van SOL

Een van de eerste signalen dat Solana’s recente herstel tijdelijk kan zijn, is de afname van activiteit op het netwerk. Volgens gegevens van The Block is het aantal nieuwe en actieve adressen op de Solana blockchain in september gedaald.

Hoewel het activiteitenniveau nog steeds hoger is dan het gemiddelde van 2024, wijst deze daling erop dat de interesse van investeerders afneemt. Minder activiteit betekent vaak minder vraag, wat druk op de SOL koers kan zetten.

Technische signalen wijzen op daling van de Solana koers

Technische analyse laat ook zien dat er mogelijk een verdere daling komt. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicator laat negatieve prijsbewegingen zien op de dagelijkse en 4-uurs grafieken.

Sinds augustus schommelt de koers tussen $120 en $163, met een dieptepunt van $110 op 5 augustus. Op dit moment beweegt de SOL koers rond de $140, in het midden van deze bandbreedte. Als de koers verder zakt, kan deze rond de $120 uitkomen, wat een daling van ongeveer 15% zou betekenen.

Een verdere correctie zou de koers zelfs naar het niveau van $110 kunnen brengen, zoals eerder gezien in augustus. Als de koers echter boven de $160 komt, kan er opnieuw een stijging komen, maar daarvoor is een sterke dagafsluiting boven de $158 nodig.

Minder openstaande contracten zijn bearish voor Solana

Een ander teken dat de Solana koers kan dalen, is de afname van openstaande contracten, ook wel Open Interest (OI) genoemd. Dit is een belangrijke indicator die aangeeft hoeveel actieve posities er zijn in een bepaalde markt. Volgens Coinglass data is de Open Interest van Solana met 20% gedaald tussen 30 september en 4 oktober. Dit betekent dat veel contracten zijn gesloten, wat erop wijst dat geld uit de Solana markt stroomt.

Lees meer over:
solana koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...