Duke Energy, tweede grootste elektriciteitsleverancier van VS, wil bitcoin minen

Duke Energy, tweede grootste elektriciteitsleverancier van VS, wil bitcoin minen

Duke Energy, de op een na grootste elektriciteitsleverancier in de Verenigde Staten, overweegt om bitcoin te gaan minen. Naar verluidt is het bedrijf van plan deze nieuwe activiteiten op te nemen in zijn 'vraagaanbod-benadering' - of: demand response approach.

Bitcoin mining

Werknemer Justin Orkney vertelt meer over deze stap in een aflevering van de podcast "Bitcoin, Energy, and the Environment" van Troy Cross.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Orkney is Lead Rates & Regulatory Strategy Analist bij het Amerikaanse bedrijf. Ze doen volgens hem "continu onderzoek naar bitcoin mining".

Duke Energy is een Amerikaanse holding voor elektriciteit en aardgas. Ze hebben het hoofdkantoor in Charlotte, North Carolina.

In de VS zijn ze goed voor 58.200 megawatt aan base load en piekopwekking. Naar verluidt voorzien ze daarmee 7,2 miljoen huishoudens van elektriciteit. Het energiebedrijf heeft ongeveer 29.000 medewerkers in dienst.

Voordat het bedrijf daadwerkelijk aan de slag gaat met bitcoin mining rigs, gaan ze eerst kijken hoe ze alles op een juiste manier kunnen aansluiten op het elektriciteitsnetwerk. Bitcoin miners kunnen namelijk een perfecte tool zijn om het elektriciteitsnet te balanceren; voornamelijk in regio's die vooral 'gevoed' worden door zonne- en windenergie.

Trend in energiemarkt

Ze zijn lang niet de enige energiemaatschappij die zich in de richting van mining beweegt. Concurrent Exxon is sinds begin 2021 met een pilot bezig. Ze overwegen nu uit te breiden naar Alaska, Nigeria, Argentinië, Guyana en Duitsland.

Ook olie- en gasbedrijven zien kansen in bitcoin mining. De relatie tussen mining en energie lijkt een perfecte. Volgens het narratief van de mainstream media is bitcoin mining nog altijd slecht voor het milieu. De praktijk laat zien dat bitcoin mining voor deze bedrijven een uitkomst zijn.

Zo is de energiemix van bitcoin mining stukken (!) groener dan die van veel landen.

In Texas is deze trend het best zichtbaar. Deze staat verbruikt en genereert de meeste elektriciteit in de VS, en heeft ook de goedkoopste tarieven en de meest crypto-vriendelijke wetgeving. Volgens de Environmental Impact Assessment (EIA) genereerde Texas in 2020 ongeveer een derde van de windenergie van het land.

Steeds meer mining-bedrijven verhuizen naar deze regio. Ook Tesla gaat aan de slag met een mining farm, in samenwerking met Block en Blockstream.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining energie

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties