Dylan LeClair: “Het complete financiële systeem is insolvent”

539 totale weergaven
|

Dylan LeClair is een jonge bitcoiner die met zijn on-chain en macro-economische analyses een ware sensatie is geworden. In korte tijd verzamelde LeClair ruim 200.000 volgers op Twitter en in een serie van drie berichten legt hij uit waarom het traditionele financiële systeem volgens hem op een ramp afkoerst.

Wat is er aan de hand?

Volgens Dylan LeClair zijn er op dit moment drie relevante zaken gaande, die het wereldwijde financiële systeem aan het wankelen brengen. In eerste instantie noemt hij de energieprijzen die door het dak gaan en de rente daarmee een push geven. Iedereen vindt het op dit moment eng om geld aan elkaar te lenen en vraagt een hogere rente, wat natuurlijk ook het gevolg is van de renteverhogingen van de Federal Reserve.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het resultaat is dat de waarde van ongeveer iedere asset ter wereld, behalve de Amerikaanse dollar, gedaald is dit jaar. “Deze dynamiek versterkt de systematische disbalans tussen bezittingen en schulden in het huidige financiële systeem”, aldus Dylan LeClair. Die systematische disbalans tussen bezittingen en schulden betekent dat de wereldwijde schuldenberg momenteel viermaal groter is dan het wereldwijde inkomen.

Schuld als onderpand

Er is volgens Dylan LeClair geen sprake van onderpand in het wereldwijde financiële systeem, behalve schuld zelf. Hiermee verwijst hij met name naar staatsobligaties, waarvan de rentes momenteel door het dak gaan. Het probleem daarvan is dat het lastiger wordt voor partijen om te herfinancieren. “Met een schuld-inkomensverhouding van 400 procent in combinatie met de huidige rentes, betekent dat het hele financiële systeem binnenkort failliet is”, aldus Dylan LeClair.

De analist spreekt zelfs over een “doom loop” die ons steeds verder naar beneden brengt. Je moet je voorstellen dat er zich een problematische situatie voordoet als je schuld viermaal groter is dan je inkomen en de rente plotseling hard stijgt.

Als je bijvoorbeeld een inkomen van 100 euro per jaar hebt en daar een schuld van 400 euro tegenover staat, dan heb je een probleem als de rente ineens van 0 naar 4 procent oploopt. Dat is precies wat er nu gebeurt is, waardoor de rente een steeds groter deel van het wereldwijde inkomen opslokt. Volgens Dylan LeClair moet de rente binnenkort wel omlaag en dat is op de lange termijn goed voor bitcoin.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....