El Salvador installeerde 200 bitcoin pinautomaten in september

El Salvador krijgt steeds meer bitcoin pinautomaten. In het land werden tot nu meer dan 200 bitcoin pinautomaten (ATM's) geïnstalleerd in de maand september. Dat blijkt uit data van Coin ATM Radar.

Bitcoin staat als nationale munt naast de Amerikaanse dollar. Het land zet in op de digitale munt en daar horen ook koop- en verkooppunten bij. Salvadoranen kunnen via de ATM's bitcoin ontvangen en versturen. Mede daarom staan er nu ook 50 pinautomaten waarmee mensen vanuit Amerika geld kunnen sturen naar hun moederland.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

El Salvador zet in op bitcoin

Coin ATM houdt ook de statistieken van andere landen bij. El Salvador staat met 205 ATM's op plek drie wereldwijd als het gaat om groei aan pinautomaten. Noord-Amerika doet het goed in dit lijstje. De Verenigde Staten staat op één en Canada staat op twee.

Dit lijkt de eerste en laatste grote sprint voor het land. El Salvador heeft ruim 6 miljoen inwoners, dus het ligt niet in de lijn der verwachting dat ze op dit gebied ook het voortouw gaan nemen in pure aantallen.

De pinautomaten in El Salvador worden gerund door een bedrijf genaamd Chivo. Via de gelijknamige wallet kunnen mensen in El Salvador ook $30 aan BTC claimen.

Deze push naar pinautomaten is onderdeel van een landelijke plan om de infrastructuur rondom bitcoin te verbeteren. Winkels moeten bitcoin accepteren en het land kocht zelf ook bitcoin. President Nayib Bukele Ortez liet weten dat het land voor $21 miljoen aan BTC kocht.

Volgens Crypto ATM zijn er momenteel ruim 27.000 actieve bitcoin pinautomaten. Er kwamen er 2.790 bij in deze maand tot nu toe.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...