El Salvador koopt meer bitcoin

President Nayib Bukele van El Salvador heeft wederom een bitcoin aankoop van zijn land aangekondigd.

Ditmaal gaat het om een symbolische aankoop van 21 bitcoin, ter waarde van ongeveer 1 miljoen dollar, om 21.00u op 21 december in de 21e eeuw.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hiermee komt het totaal van El Salvador op meer dan 1.200 bitcoin te liggen, waarmee het langzaam maar zeker een indrukwekkende stack begint op te bouwen. El Salvador is nog geen MicroStrategy, maar met de bouw van de zogenaamde Bitcoin City moet ook daar verandering in komen.

De wilde plannen voor Bitcoin City

Voor de bouw van Bitcoin City wil El Salvador 1 miljard dollar ophalen, waarvan minimaal de helft gebruikt zal worden om bitcoin te kopen. Daarmee zou de bitcoin voorraad van het land een serieuze boost krijgen. Het is op dit moment onduidelijk hoeveel geld er al is opgehaald voor het ambitieuze project.

Het grote doel van de stad is om een soort mekka voor bitcoiners te bouwen waar nul belasting op inkomen en vermogen wordt geheven. Hoe het project precies vorm gaat krijgen zal de komende maanden waarschijnlijk duidelijk worden.

Criticasters van El Salvador wijzen er echter op dat de plannen voor Bitcoin City een manier zijn om alsnog aan geld te komen, daar het Bukele nog niet gelukt is om de lening van 1,3 miljard dollar bij het Internationaal Monetair Fonds veilig te stellen.

Alles bij elkaar blijft de keuze van Bukele om all-in te gaan op bitcoin een gewaagde sprong voor zijn land. Waarvan we nog maar moeten zien in hoeverre het een succesverhaal wordt, op dit moment lijkt het nog te kortdag om daar iets over te zeggen.

Bukele roert zich op Twitter

Het grappige aan Bukele is dat hij zich op Twitter begint te gedragen als een echte bitcoin maximalist. Dat heeft hem in korte tijd een hoop nieuwe volgers opgeleverd en hem ongekend populair gemaakt bij een groot deel van de bitcoin gemeenschap.

De komende jaren moeten uitwijzen of de stap van Bukele vooral een marketingstunt is geweest of dat de plannen om El Salvador op een bitcoin standaard te zetten serieus zijn.

We moeten namelijk niet vergeten dat dit soort politici er heel goed in zijn om het publiek te bespelen en op dit vlak laat het bitcoin publiek zich uiteraard graag bespelen.

Op sommige vlakken heeft de adoptie van bitcoin al aardig vorm gekregen in het land, maar er zijn ook nog enkele grote problemen die een oplossing nodig hebben. Neem bijvoorbeeld de Chivo wallet van de overheid die nog altijd niet optimaal functioneert.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....