El Salvador koopt voor $7,3 miljoen aan bitcoin bij

El Salvador koopt voor $7,3 miljoen aan bitcoin bij

El Salvador heeft de dip weer gekocht en heeft nu een totaal van 1.270 bitcoin in beheer met een totale waarde van ongeveer 60 miljoen dollar op het moment van schrijven.

Geheel op eigen wijze kondigt Bukele op zijn Twitter weer aan dat zijn land weer een nieuwe portie bitcoin aan de staatskas heeft toegevoegd. Het blijft boeiend om te zien hoe bitcoin zich langzaam ontwikkelt tot een financiële asset op deze schaal.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kort de 42.000 dollar aangetikt

In de duikvlucht naar beneden heeft bitcoin zelfs de 42.000 dollar per munt aangetikt. Een koers waar we een jaar geleden voor hadden getekend, maar nu voelt als een verlies. Bijzonder hoe dat perspectief zo snel kan veranderen.

Bukele uitte ook nog zijn frustratie over het missen van de absolute bodem met het kopen van de dip.

Het verschil tussen bitcoin op 48.000 en 42.000 is toch 12,5 procent. Wat niet verkeerd is als je voor 7 miljoen dollar aan bitcoin koopt. Hoe meer sats hoe beter.

Na de aankoop staat El Salvador op een totaal van 1.270 bitcoin en het land lijkt nog lang niet klaar. Als ze op deze manier doorgaan en als de obligatieronde een succes wordt, dan kan het land een grote speler worden indien de wereld op een (gedeeltelijke) bitcoin standaard overgaat.

De bouw van Bitcoin City

Op 21 november kondigde El Salvador het grote Bitcoin City project aan. Bitcoin City moet een stad worden waar je geen belasting betaald over je inkomen en vermogen, een paradijs voor bitcoiners.

Om de stad te realiseren haalt El Salvador op dit moment voor 1 biljoen dollar aan geld op. De helft daarvan wordt ingezet voor de bouw van de stad en de andere helft zet het land in om bitcoin te kopen.

Wat betekent dat ze op de relatief korte termijn waarschijnlijk voor 500 miljoen dollar aan bitcoin van de markt halen. De helft van de winst daarop gaat terug naar de obligatiehouders en de andere helft houden ze zelf.

Bitcoin City moeten een hub worden voor technologie en educatie daaromtrent. Geothermische energie moet de stad van stroom voorzien en een efficiënt en duurzaam openbaar vervoersysteem garanderen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties