Unieke samenwerking: El Salvador en Lugano gaan samen bitcoin promoten

Eens in de zoveel tijd zorgt bitcoin voor een opmerkelijke samenwerking. Deze keer is het de beurt aan El Salvador en een stad in Zwitserland (Lugano).

In Lugano vindt dit weekend het Plan ₿ Forum plaats. Dat is geen toeval. Want Tether is daar gevestigd. Tether is de uitgever van de gelijknamige stablecoin. Zij zijn op de grootste beurzen verantwoordelijk voor de grootste handelsparen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naast Tether staat bitcoin natuurlijk ook op de agenda in Lugano. En daar vinden de stad en El Salvador elkaar. El Salvador adopteerde vorig jaar bitcoin als nationale munt, naast de Amerikaanse dollar.

Lugano en El Salvador willen op hun eigen manier een rol spelen in de wereld van bitcoin. Het doel is simpel: gezamenlijk bitcoin promoten. Ook kun je denken aan het uitwisselen van kennis tussen beide partijen. Bitcoin is nieuw en nog volop in ontwikkeling. Een kijkje bij elkaar in de keuken kan helpen.

El Salvador opent ook een 'bitcoin kantoor' in Lugano. Wat dat precies inhoudt valt te bezien.

Milena Mayorga is als afgevaardigde van El Salvador aanwezig. Zij is de ambassadeur in de Verenigde Staten voor haar land.

Promoten van bitcoin

El Salvador staat momenteel vrijwel alleen op het internationale podium. Zij zoeken medestanders voor hun positie. Daarnaast werkt het bij bitcoin ook zo dat je meer kunt en mogelijkheden hebt als andere het ook gebruiken. Maar dan wel vrijwillig. Bitcoin is een optie, en El Salvador en Lugano zien het als een mooie manier om zichzelf op de kaart te zetten.

Met een beetje geluk helpt het ook nog de mensen die in het land en de stad wonen. Maar dat gaat de toekomst uitwijzen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...