El Salvador sluit deal met China voor bouw nieuw sportstadion

El Salvador gaat in samenwerking met China een gloednieuw sportstadion uit de grond stampen.

Dat verklaart president Nayib Bukele op zijn Twitter-account, in het Spaans weliswaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

'Deze samenwerking komt voort uit een rechtstreeks contact met president Xi en is een goed voorbeeld hoe beide landen samenwerken'.

In het gloednieuwe stadion kunnen 50.000 mensen zitten, een verdubbeling van de huidige capaciteit. Het komt in de hoofdstad San Salvador te staan, waar nu de militaire school is gehuisvest.

Het land baarde in 2021 opzien door als eerste land ter wereld bitcoin als wettig betaalmiddel te erkennen. Inwoners kunnen in de winkel ermee afrekenen en hun belasting ermee betalen.

De drastische stap kon rekenen op veel kritiek, onder meer van geldschietende instanties zoals het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Ze zijn angstig dat met een bitcoin standaard de controle en toezicht op de omloop en uitgifte van geld verloren gaat.

Ondertussen blijft het land ook bitcoins bijkopen, en herinvesteert men de winst onder meer in nieuwe scholen en andere voorzieningen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
El Salvador

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...