El Salvador vraagt hulp aan Amerikaans bedrijf voor bitcoin wallet

El Salvador schakelt de hulp in van een Amerikaans bedrijf om de Chivo wallet te verbeteren. Softwarebedrijf AlphaPoint moet een groot deel van de problemen rondom de overheidswallet oplossen. Dat is te lezen in een persbericht op de overheidswebsite van El Salvador.

Sinds september 2021 is bitcoin een wettig betaalmiddel in El Salvador. Dat wil zeggen dat de munt op gelijke hoogte staat met de andere nationale munt, de Amerikaanse dollar. Die lancering ging gepaard met mooie verhalen, maar er gingen ook dingen mis. De Chivo wallet is daar een voorbeeld van.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De software wordt uitgegeven door de Salvadoraanse staat uitgegeven. De techniek achter de wallet laat nogal eens te wensen over. Uit verschillende hoeken komen geluiden dat de app lang niet altijd doet wat het moet doen. AlphaPoint moet dit gaan verbeteren.

Miljoenen mensen in het land hebben de app gedownload. President Nayib Bukele beloofde iedere inwoner van het land met 30 dollar in de Chivo app als zij het op hun telefoon zetten.

Verbeteren

De Chivo wallet wordt sinds december vorig jaar technisch ondersteund door AlphaPoint. Het bedrijf uit New York moet de gebruiksvriendelijkheid van de wallet verbeteren. Ook moeten de fouten eruit én er wordt gewerkt rondom het Lightning Network. Dat is een tweede laag bovenop bitcoin met andere voor- en nadelen dan het on-chain netwerk van bitcoin.

Nieuwswebsite Decrypt sprak met de directeur van AlphaPoint, Igor Telyatnikov: "AlphaPoint heeft de Lightning-integratie verbeterd voor bijna onmiddellijke, goedkope Bitcoin-transacties via QR- en Lightning-adressen. Dit is de eerste implementatie van Lightning op deze schaal."

De Chivo wallet is níet verplicht voor Salvadoranen, maar het is wel de wallet die hard wordt gepush vanuit de overheid. Volgens El Salvador is de Chivo wallet al meer dan 4 miljoen keer gedownload.

Met het Lightning Network kun je (kleine) transacties heel goedkoop doen. Dat is interessant voor inwoners van een land waar een groot gedeelte van de inkomsten komt uit geld van buitenaf. Met name vanuit de Verenigde Staten komt jaarlijks veel geld naar El Salvador. Dat moet vaak via dure tussenpartijen, de Chivo wallet wil die rol overnemen.

Bekijk in onderstaande documentaire hoe het er aan toe ging rond de invoering van bitcoin als wettig betaalmiddel:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...