El Salvador koopt met $15 miljoen de dip, heeft in totaal 1.810 bitcoin

Terwijl de koers van bitcoin omlaag schiet, zat president Nayib Bukele van El Salvador met de handen aan de knoppen. Naar eigen zeggen heeft zijn land weer 410 bitcoin (BTC) gekocht.

Bitcoin aankoop

Sinds gisteren zit de prijs van bitcoin in een vrije val. Het leverde meer dan 13% in en daalde onder de $36.000, zoals je kon lezen in de nieuwste technische analyse. Het schrikt Bukele niet meer af: hij heeft weer eens de dip gekocht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"El Salvador heeft zojuist 410 Bitcoin gekocht voor slechts 15 miljoen dollar."

Daarmee staat het totale bitcoinbezit van het Centraal-Amerikaanse land op 1.810 BTC. Ook vraagt de president zich af waarom sommigen dit schaarse en zeldzame bezit "zo goedkoop" (aan hem) willen verkopen.

Bitcoin keeps dipping, is het bekende gezegde. Zo ook de laatste twee maanden. Al verschillende keren heeft de president bitcoin gekocht bij een prijsdaling. De vorige flinke daling deed hij dat niet, waardoor hij extra in zijn nopjes lijkt met de nieuwe aankoop, getuige zijn tweet.

Onverschillig, ondanks kritiek

Hoewel bitcoiners de acties van de jonge marketeer omarmen, neemt de kritiek ook toe. Sceptici vinden niet dat je met publiek geld dit soort risicovolle aankopen kunt doen. De politicus uit El Salvador vindt wel anders, want voor hem is dit het nieuwe geldsysteem van de toekomst.

In totaal is er $85 miljoen geïnvesteerd in het schaarse internetgeld. De waarde van de 1.810 BTC komt neer op ongeveer $65 miljoen.

Naast dat het land nu op verlies staat qua bitcoinbezit, zijn ook de geluiden van kredietbeoordelaar Moody's niet erg positief. De rating van de bonds werden vorige week verlaagd tot Caa1, wat duidt op een "zeer hoog kredietrisico".

Intussen bouwt het ministerie in El Salvador verder aan hun masterplan. Zo zijn er wetsvoorstellen naar het Congres gestuurd om de juridische kant voor de Bitcoin Bonds ter waarde van (minimaal) $1 miljard goed te keuren. Ook wil men het mogelijk maken dat kleine bedrijven bitcoin-backed loans kunnen krijgen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador