Elon Musk praat kort over bitcoin bij Lex Fridman, ‘vergeet’ het Lightning Network

Elon Musk was te gast bij de Lex Fridman Podcast. In het gesprek van 2,5 uur komen verschillende onderwerpen voorbij. Uiteraard gaat het over de plannen van Musk met Tesla en SpaceX. Maar ook bitcoin komt passeert de revue. Onderaan in dit artikel vind je de hele video.

Musk is een van de meest besproken personen in de wereld van bitcoin en cryptocurrency van 2021, zonder dat hij zelf direct groots bijdraagt aan bitcoin (voor zover bekend). In februari van dit jaar kocht het bedrijf Tesla zelf bitcoin om op de balans te zetten. Die stap zorgde mede voor nieuwe recordprijzen begin dit jaar. Het luidde een jaar in waarin Musk zich regelmatig uitliet over bitcoin of andere gebeurtenissen in de wereld van cryptocurrency. En hij is lang niet altijd positief.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Musk erkent bitcoin en ziet het wel bepaalde problemen oplossen. Niet voor niets heeft 'zijn' Tesla nog steeds bitcoin als bedrijf. Tegelijkertijd lijkt hij nog niet helemaal op de hoogte van de ontwikkelingen óf hij speelt een spelletje. De beste man is, wat je ook verder van hem vindt, niet achterlijk. Mede daarom viel onze redacteur Arnold iets op in het gesprek met Fridman.

In de podcast gaat het onder andere heel even over het Ligthning Network, een laag bovenop bitcoin waarmee snellere transacties mogelijk zijn. Kort daarna negeert Musk echter het feit dat dit bestaat om een punt te maken.

Musk heeft ongetwijfeld veel aan zijn hoofd en dit soort dingen kún je vergeten. Het wordt echter wel duidelijk dat Musk nog geen voortrekkersrol gaat spelen zoals collega techmiljardair Jack Dorsey bijvoorbeeld wel wil doen in de wereld van bitcoin.

Welk spelletje Musk hier speelt is dus onbekend. Wel is helder dat hij graag flirt met coins als Dogecoin. Die zouden zogenaamd sneller en efficiënter kunnen werken dan bitcoin. Onzin natuurlijk, maar Musk is er wel publiekelijk mee bezig.

In onderstaande video kun je het hele gesprek met Musk en Fridman bekijken. Rond de 50e minuut begint het gesprek een kant op te gaan dat specifiek interessant is voor bitcoiners.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsElon Musk

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...