Bitcoin in juli: Elon Musk en Jack Dorsey praten over BTC, Binance onder druk

De maand juli van 2021 was een veel bewogen maand. Er gebeurde veel op de bitcoinmarkt, zowel qua nieuws als qua prijs. Tijd voor een overzicht. Wat waren de meest opmerkelijke momenten in de maand juli van dit jaar?

Bitcoin in juli

De koers van bitcoin opende de maand iets boven de $34.000. Aan het einde van de maand stond bitcoin rond de $39.000. Daarmee lijkt de prijs weer in een uptrend te komen, zoals ook te zien is in onderstaande maandgrafiek. In totaal is de koers daarmee in juli met ongeveer 15% gestegen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin in juli: Elon Musk en Jack Dorsey praten over BTC, Binance onder druk

Juli: de maand van Binance

De hele maand stond bomvol met nieuws over Binance. En dan met name dingen die te maken hebben met regulatie. Hieronder een kort overzicht:

  1. Thaise beurswaakhond opent aanval op Binance: ‘geen licentie’;
  2. Binance introduceert ‘noodzakelijke’ surveillance software voor Bitcoin transacties;
  3. Barclays blokkeert transacties van Britse klanten naar Binance;
  4. Binance stopt met stortingen via SEPA-betalingen, ook betalingen met iDEAL zijn nog opgeschort;
  5. Binance stopt opnieuw met opnames van Britse ponden;
  6. Binance website en app verboden in Maleisië, toezichthouder stelt eisen;
  7. Binance stopt met Bitcoin derivaten in Nederland;
  8. Binance verlaagt maximale hefboom tot factor 20 voor bestaande gebruikers;
  9. Grote betaalverwerker weigert nog diensten te leveren aan Binance.

El Salvador, maar dan negatief

De community weet het zeker: het wetsvoorstel dat de bitcoin een wettig betaalmiddel maakt, zal goed uitpakken voor het Centraal-Amerikaanse land. De Salvadoranen zélf zijn echter sceptisch, zo meldt Reuters.

Uit het onderzoek van opiniepeiler Disruptiva blijkt dat ongeveer 54% van de ondervraagden de bitcoin-adoptie als “absoluut niet correct” beschouwen. Daarbovenop ziet nog eens 24% het als “een beetje correct”.

Iets minder dan 20% van de bevolking (in deze steekproef) staat wél volledig achter de Bitcoinwet. Het opinieteam dat dit onderzoek heeft gedaan is verbonden aan de Francisco Gavidia University.

Ook gingen mensen de straat op tégen de wet.

Jack Dorsey en Square

Het beursgenoteerde bedrijf Square maakte bekend dat ze een hardware wallet gaan bouwen. Zowel CEO Jack Dorsey als hoofd-hardware Jesse Dorogusker bevestigden het plan op Twitter.

Ook startten ze een nieuw initiatief: TBD. Dit is een divisie die zich bezig gaat houden met DeFi op Bitcoin.

Lightning

Juli was in zekere zin ook de maand van Lightning. Zo bereikte de liquiditeit (of capaciteit) ín het netwerk de 2.000 BTC. Een nieuw record! Ook werd het grootste betaalkanaal ooit geopend. Het betrof 10 BTC, wat met de prijs van dat moment neerkwam op $330.000.

Wetsvoorstellen

Zowel in Argentinië en Paraguay werden er wetsvoorstellen opgesteld die met Bitcoin te maken hadden. In eerstgenoemd land ging het om een wet die het mogelijk maakt om salaris uitbetaald te krijgen in BTC. In Paraguay ging het (uiteindelijk) meer om regulering dan om nationale adoptie.

‘The Talk’

In juli vond ook het The B Word-evenement plaats, waarbij onder andere Jack Dorsey, Cathie Wood en Elon Musk met elkaar in debat gingen. Het resulteerde in een aantal interessante uitspraken. Zo werd onder andere duidelijk dat SpaceX ook bitcoin op de balans heeft staan.

Strike opent aanval

Op de eerste van juli maakte Jack Mallers bekend dat Amerikaanse klanten bitcoin kunnen kopen en verkopen met zijn app Strike, voor bijna geen kosten. Daarmee wil het bedrijf de strijd aangaan met de giganten Coinbase, PayPal en de Cash App van Square.

Naar verluidt brengen ze slechts 0,3% aan kosten in rekening om de aankopen te bemiddelen. De nieuwe functie in de app is is beschikbaar in 48 staten en andere rechtsgebieden waar Strike actief is. Ter vergelijking: Coinbase vangt maar liefst 3,99% af, afhankelijk van de betalingsmethode en transactiegrootte.

Moeilijkheidsgraad daalt met 27,9%

De moeilijkheidsgraad voor miners maakte halverwege juli de grootste daling ooit door. Met 27,9% werd het minen van bitcoin voor de overgebleven miners een stuk makkelijker. De grote daling komt echter niet uit het niets: de populairste mining locaties in China liggen onder vuur. En dat heeft ook op het netwerk gevolgen.

Visa werkt samen met 50 Bitcoin bedrijven aan adoptie betaalkaart

Visa maakte bekend dat ze gaan samenwerken met meer dan 50 cryptobedrijven, zodat klanten digitale valuta kunnen gebruiken en uitgeven via de betaalkaart van het bedrijf. Er zitten ook een aantal grote namen bij, zoals de Amerikaanse bitcoin beurzen FTX en Coinbase.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!