Michael Saylor adviseert Elon Musk: 'zet balans van Tesla om in bitcoin'

Michael Saylor adviseert Elon Musk: 'zet balans van Tesla om in bitcoin'

Elon Musk vraagt op Twitter of hij 10% van zijn Tesla-aandelen moet verkopen.

De minister van Financiën in Amerika, Janet Yellen, opperde recentelijk dat er belastingen moesten komen voor niet-gerealiseerde winsten. Musk is in rap tempo een van de rijkste mensen op aarde geworden en zou waarschijnlijk flink moeten betalen als dit soort regels tot stand komen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Musk is regelmatig onderwerp van gesprek in de wereld van bitcoin. Hij staat er om bekend om Twitter te gebruiken voor geintjes, hints en hondentweets.

Waarschijnlijk als grap vraagt hij mensen op Twitter om advies in de vorm van een poll.

Meer dan 3,3 miljoen mensen lieten inmiddels hun stem horen.

Collega-CEO Michael Saylor probeert Musk meer richting bitcoin te laten schuiven: ''als je doel is om te diversifiëren kun je de balans van Tesla omzetten naar bitcoin.''

Tesla heeft momenteel 42.902 bitcoin in kas, maar heeft nog veel dollarreserves over. De stap die Saylor voorstelt komt dan neer op een aankoop van $25 miljard aan bitcoin.

Zo'n vaart zal het echter niet lopen. Het financiële beleid van Tesla zal niet afhangen van een poll op Twitter.

Zelf heeft Michael Saylor met zijn bedrijf MicroStrategy sinds 2020 meer dan 100.000 BTC opgepakt. Dus hij is er wel bij gebaat als een man als Musk ook overstap naar een bitcoin standaard binnen zijn bedrijf.

Saylor gooit er nog een voordeeltje achter aan: er is meer upside voor investeerders omdat het efficiënter is qua belastingen. MicroStrategy grijpt al een jaar alle mogelijkheden aan om meer geld te lenen bij investeerders om bitcoin te kopen, ook zetten zij hun reserves om in bitcoin. Dat soort stappen heeft Tesla nog niet gezet.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties