Elon Musk zorgt opnieuw voor grote opschudding in de Bitcoin-wereld

2522 totale weergaven

Elon Musk zorgt opnieuw voor opschudding in de Bitcoin-wereld, door emoji’s te verwijderen op Twitter die al meer dan vier jaar in gebruik waren. Het is op dit moment dus niet meer mogelijk om met #bitcoin een bitcoin-logo in je tweet te plakken. Op Twitter reageerde men verbaasd op deze ontwikkeling.

Alle crypto emoji’s zijn verdwenen

Het gaat niet alleen om de bitcoin emoji. Alle crypto-gerelateerde emoji’s zijn inmiddels van het platform van Elon Musk verwijderd. Wat daar precies de reden van is weten we nog niet.

Volgens Autism Capital hoeven we ons echter geen zorgen te maken.

Hij claimt namelijk dat Elon Musk enige tijd geleden al vertelde dat X alle hashtag-emoji’s wilde verwijderen “Het is geen conspiracy of aanval op Bitcoin. Je kunt gewoon weer rustig slapen”, aldus Autism Capital.

Bitcoin emoji’s debuteerden in februari 2020 op Twitter dankzij de grote steun van toenmalig CEO en oprichter Jack Dorsey. Op dat moment lag de bitcoin koers rond de 10.000 dollar, net voor de gigantische COVID-19 crash die voor grote paniek zorgde in de bitcoin-gemeenschap.

Vreemd moment om bitcoin emoji’s te verwijderen

De keuze van het moment om bitcoin emoji’s te verwijderen is vreemd te noemen. Op dit moment is er namelijk een gigantische Bitcoin-conferentie aan de gang in het Amerikaanse Nashville.

Onder andere Donald Trump, Robert F. Kennedy Jr. en Michael Saylor staan daar op de agenda als sprekers. Kennedy Jr. was gisteren al aan de beurt en liet weten dat hij namens Amerika voor honderden miljarden dollars bitcoin wil kopen als hij wordt verkozen als nieuwe president.

Hiermee wil hij de bitcoin-voorraad van Amerika op gelijke hoogte brengen met de goudvoorraad.

Er gaan geruchten dat Trump ook met een soort bitcoin-strategie voor Amerika komt, maar we moeten uiteindelijk nog maar zien hoeveel daarvan waar is. Het is natuurlijk niet slim om vooraf aan te kondigen dat je voor miljarden dollars een financiële asset gaat kopen.

Zeker niet als je een serieuze kandidaat bent om de verkiezingen te winnen. Dan is het veel beter om te wachten tot het moment dat je de bitcoin reeds in bezit hebt.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....