Er wordt steeds minder naar bitcoin gezocht via Google

Het gaat momenteel niet goed met de bitcoin koers en dat zien we duidelijk terug in het zoekgedrag van het grote publiek op Google. De zoekopdracht “bitcoin kopen” heeft bij Google inmiddels een 2-jarig dieptepunt bereikt. Het is een patroon dat we al jaren zien, als het koersverloop tegenvalt blijven alleen de echte puristen over.

Het is stil bij Google

Google trends data is een interessante manier om het sentiment bij het grote publiek te meten. Wat we daar vaak terugzien is dat de interesse in een financiële asset toeneemt zodra deze begint te stijgen en andersom. Een voorbeeld van een periode van hoge interesse in bitcoin was tijdens de bullrun van eind 2020 tot 2021.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als het koersverloop van de asset vervolgens afkoelt, dan verandert deze trend over het algemeen. Dit is precies wat we de afgelopen maanden voor bitcoin hebben gezien, dat vanaf het begin van 2022 ongeveer 50 procent van zijn waarde moest inleveren. Nu lijkt de koers rond de 20.000 dollar tot rust te komen en een lokale bodem te vinden.

Zoekopdrachten naar bitcoin dalen naar 2-jarig dieptepunt

Op het moment van schrijven bevinden de “bitcoin” gerelateerde zoekopdrachten zich op het laagste niveau sinds december 2020, het moment waarom de laatste bullmarkt begon. De “bitcoin kopen” zoekopdracht staat inmiddels op het laagste punt in twee jaar tijd, een statistiek die we duidelijk terugzien in de bitcoin koers.

Is bitcoin dood?

Dat roept uiteraard de vraag op of bitcoin nog toekomst heeft. Met name bij het grote publiek is de twijfel op dit moment groot, aangezien deze mensen de gezondheid van bitcoin vooral afmeten aan de koers. De echte puristen weten echter dat het gaat om het netwerk en die blijft rustig doordraaien.

Bitcoin produceert nog gewoon iedere 10 minuten een blok en trekt zich niets aan van de markt. Er zijn vast mensen die door de koersdalingen definitief van bitcoin afgestapt zijn, maar het hodl-leger blijft rustig doorkopen. Bitcoin is dus zeker niet dood en blijft langzaam maar zeker zieltjes winnen met zijn absolute schaarste.

In essentie is er de afgelopen maanden niets veranderd aan bitcoin. Als je het aantrekkelijk vond om bitcoin op 69.000 dollar te kopen, dan moet je nu helemaal gulzig zijn. Het bijzondere is echter dat onze psychologie op een andere manier werkt en het vreemd genoeg juist op deze momenten lastig is om te kopen.

Het beste wat je hiermee voor jezelf kunt doen is eens goed nadenken over de asset zelf. Wat is bitcoin en is dat iets waar jij op de lange termijn in gelooft? Als dat het geval is, dan is het wellicht interessant om nu bij te kopen. Uiteindelijk heeft niemand hierin het monopolie op de waarheid.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsGoogle

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....