Goedemorgen Bitcoin: koers schiet voorbij grens van $21.000

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin miners opnieuw onder vuur in VS

De regering van de Amerikaanse president Biden suggereert dat wetgevers en regelgevers binnenkort moeten kunnen optreden tegen cryptomining. De reden hiervoor is de grote ecologische voetafdruk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het White House Office of Science and Technology Policy heeft een rapport opgesteld naar aanleiding van het uitvoerend bevel dat president Biden in maart ondertekende. In het rapport staat dat cryptominers de uitstoot van broeikasgassen moeten verminderen.

Ze noemen hierbij de betrokkenheid van de Environmental Protection Agency (EPA), het ministerie van Energie (DOE) en andere federale agentschappen.

De overheidsgroep wil dat de regering meer gegevens over het energiegebruik van de industrie gaat verzamelen, om vervolgens betere normen op te stellen om de elektriciteitsefficiëntie te verbeteren. Ze willen zelfs het “gebruik van milieuvriendelijke cryptovaluta” bevorderden.

Moederbedrijf 21Shares haalt vers geld op en is $2 miljard waard

Het het moederbedrijf van 21Shares is meer dan $2 miljard waard. Dat wordt duidelijk na een nieuwe succesvolle investeringsronde.

21Shares is een bekende naam in de Europese markt van cryptofondsen. Het bedrijf achter 21Shares is qua naam minder bekend: 21.co. Ze hebben tal van crypto ETF’s in de markt gezet die door heen Europa aan verschillende beurzen zijn genoteerd, waaronder in Nederland bij het Amsterdamse Euronext.

In een nieuwe investeringsronde is er $25 miljoen opgehaald in samenwerking met Marshall Wace. Het is de eerste keer in twee jaar tijd dat 21.co dit deed.

Naast Marshall Wace, die de kar van de investeringsronde trok, deden ook een aantal andere bedrijven mee. Enkele van hen zijn Quiet Ventures, Valor Equity Partners, Collab+Currency en ETFS Capital.

Oudere whales en bitcoin miners zorgen voor verkoopdruk

Het lijkt erop dat de meest recente neerwaartse doorbraak van de 20.000 dollar te maken had met het verkopen van oude whales en bitcoin miners. Voordat bitcoin eerder deze week de 20.000 dollar verloor, schoot de on-chain activiteit van whales namelijk naar een lokaal hoogtepunt.

Enkele momenten voordat bitcoin die belangrijke psychologische grens verloor, begonnen oude whales hun munten in beweging te brengen. Er vond bijvoorbeeld een transactie van 15.000 bitcoin plaats, vanuit dezelfde entiteit, die al acht jaar op dezelfde plek had gestaan.

Naast de whales komen ook de bitcoin miners weer onder druk bij deze koersen. Dat blijkt wel uit het feit dat er deze week 5.000 bitcoin richting de beurzen stroomden vanuit de wallet van bitcoin mining pool Poolin. Ook dat gebeurde net voordat de koers de grens van 20.000 dollar verloor, waardoor het goed mogelijk is dat deze verkoop daaraan heeft bijgedragen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...