Er zijn nu meer dan 5000 Bitcoin ATMs geïnstalleerd over de hele wereld

Bitcoin ATMs aka pinautomaten voor bitcoin groeien gestaag in aantal. CoinATMRadar houdt de data omtrent deze ATMs bij en bevestigt dat er nu wereldwijd meer dan 5.000 van deze apparaten zijn.

Volgende laatste cijfers kun je 5.006 pinautomaten vinden in 90 verschillende landen. Bij deze grote stukken hardware kun je bitcoin kopen en/of verkopen. Sommige van deze machines bieden beide aan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze cijfers zijn de minimale hoeveelheid aan pinautomaten. Het is goed mogelijk dat lang niet alle bitcoin ATMs zijn geregistreerd.

Amerika

Volgens de data van CoinATMRadar is Amerika koploper op het gebied van bitcoin pinautomaten. De grootste fabrikant in deze markt is sinds kort General Bytes, eerder was dat Genesis Coin.

Naast de klassieke manier van omruilen komen er ook nieuwe partijen met andere concepten. Coinstar installeerde eerder dit jaar op ruim 2.200 van hun automaten een optie om BTC te kopen. Je betaalt dan wel een dikke fee van 4%, overigens.

Met het bonnetje uit de automaat kun je online je bitcoin claimen. Een beetje omslachtig, dat moet gezegd worden.

Pinnen

Normaliter ga je als normale belegger gewoon lekker naar een cryptobeurs om BTC te kopen. Maar met de regelgeving die wereldwijd strenger dreigt te worden op het gebied van klantgegevens kun je ook kiezen voor een andere optie.

Met behulp van een veilig fysiek apparaat kun je misschien wat meer privacy behouden bij een aankoop.

Je kunt bij sommige van deze ATMs je contante geld inleveren voor bitcoin. Dit zorgt ervoor dat je niet al je gegevens achter moet laten bij een bepaalde partij. Dat is niet voor iedereen nodig en nuttig, maar er zijn nou eenmaal mensen die erg gesteld zijn op hun privacy.

Andere landen

Amerika is dus nummer één met ruim 300 bitcoin ATMs. Canada staat op de tweede plaats met net geen 700 automaten. Australië en het Verenigd Koninkrijk hebben er beide ruim 200 en staan op plek drie en vier.

Nederland heeft 35 geregistreerde plekken waar je fysiek bitcoin kunt halen uit een automaat.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
bitcoin atmBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...