Ethereum vs Bitcoin: ETH ETF’s worstelen, BTC ETF’s zien miljoenen inflow – wat gaat Ethereum doen?

1362 totale weergaven
Bitcoin en Ethereum ETF
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De lancering van een Bitcoin ETF was een langgekoesterde wens van veel investeerders. Dit jaar zagen ze tot hun grote vreugde deze droom werkelijkheid worden – en met stijgende koersen tot gevolg. De algehele gedachte was dat Ethereum ETF’s voor eenzelfde effect zouden kunnen zorgen. Toch blijkt ook nu weer dat ETH-beursproducten flink achterblijven. Vergroot dit het gat tussen Bitcoin en Ethereum, en wat gaat Ethereum doen?

Het succes van Bitcoin ETF’s

Uit informatie van Farside Investors blijkt dat Bitcoin ETF’s het zeer goed gedaan hebben sinds hun lancering op 10 januari van dit jaar. Momenteel staat er een totale inflow van $ 252 miljoen sinds het traden begon. Met een inflow van $ 86,8 miljoen presteert de Bitcoin ETF van BlackRock (IBIT) het best, gevolgd door FBTC van Fidelity, die op een instroom van $ 64 miljoen staat.

btc koers 27-8
Bitcoin steeg sinds de introductie van BTC ETF’s. Bron: Tradingview

Het succes van Bitcoin ETF’s was een van de redenen voor de crypto bull run die we in het afgelopen halfjaar hebben meegemaakt. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen toen – enigszins verrassend – ook Ethereum ETF’s snel goedgekeurd werden.

Ethereum ETF blijft achter

Hoewel het enthousiasme over een Ethereum ETF onder crypto-adepten groot was, bleef de interesse van de markt achter.  Dit bleek al op de eerste handelsdag, toen de trading volumes slechts een kwart waren van de Bitcoin ETF-volumes op dag 1.

De markt is verder ook niet echt aangetrokken: gisteren merkte analist Crypto Crib op dat de Ethereum ETF-producten deze week een net outflow van $ 44 miljoen noteerden, terwijl er bij Bitcoin juist sprake was van een $ 506 miljoen inflow.

De start van de Ethereum ETF handel op Amerikaanse beurzen heeft zodoende nog niet bepaalde tot een bull run geleid. Sterker nog: sinds de introductie van Ethereum ETF’s op 23 juli is de koers zelfs behoorlijk gekelderd. Op de eerste handelsdag stond de token van Vitalik Buterin en zijn team nog op $ 3500, momenteel is daar slechts $ 2672 van over.

ethereum 27-8
Ethereum daalde sinds de introductie van ETH ETF’s. Bron: Tradingview

Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat de veel Ethereum ETF’s flinke outflows noteren. De hardste klappen vallen bij Grayscale, dat een outflow van $ 9,8 miljoen zag. Alleen Fidelity, Bitwise en VanEck staan op een kleine plus.

Bitcoin vs Ethereum: de beste deal?

Het ETF-strijdtoneel van Bitcoin vs Ethereum lijkt dus duidelijk in het voordeel van Bitcoin uit te vallen. Een verklaring voor de verschillen in prestaties tussen beide ETF’s kan gevonden worden in verschillende elementen: een ander lanceringsmoment, de grotere bekendheid van Bitcoin en het simpele feit dat beide tokens zich op een andere markt richten.

Bitcoin wordt vaak gezien als een soort van digitaal goud, geschikt voor het opslaan van waarde en als speculatiemiddel. Ethereum daarentegen richt zich veel meer op de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties op haar blockchain.

Wil je antwoord op de vraag: ‘wat gaat Ethereum doen?’ dan kun je het beste kijken naar de projecten die op deze chain ontwikkeld worden. Het zijn immers deze projecten die de token haar waarde geven, niet de Ethereum ETF-producten.

Veel van deze nieuwe DApps op de ETH chain bestaan uit kleine cryptomunten met potentie. Een investering in deze tokens kan goed uitpakken, omdat ze dankzij hun lage market cap de potentie hebben om grote winstfactoren te leveren.

Twee kleine cryptomunten die veelbelovend zijn voor de toekomst van Ethereum en eventueel grote winsten zouden kunnen opleveren, zijn Pepe Unchained en Crypto All-Stars. Wanneer deze tokens het goed doen, kan ook ETH stijgen.

Pepe Unchained – L2 voor memes op Ethereum

Een bijzondere nieuwe token die via Ethereum gelanceerd gaat worden, is Pepe Unchained. Deze token zal een eigen Layer2 opzetten, waardoor het als meme coin kan profiteren van hogere transactiesnelheden en lagere gas fees (en andere kosten).

Pepe Unchained ($PEPU) is gebaseerd op Pepe, de bekende meme coin die het afgelopen jaar met liefst 833% wist te stijgen. Ook nu blijft de meme coin mateloos populair: na Shiba Inu en Dogecoin is $PEPE de grootste meme coin met een market cap van $ 3,5 miljard.

Het is de verwachting dat een groot aantal Pepe-investeerders de stap naar Pepe Unchained zal maken. Tijdens de crypto presale is al bijna $ 11 miljoen opgehaald voor deze bijzondere munt, wat het enthousiasme voor deze token met eigen Layer 2 meme-chain alleen maar sterker maakt.

Door tijdens de presale te kopen, ben je verzekerd van een vaste prijs en heb je de mogelijkheid om nu al te staken voor extra rendement.

 

 

Crypto All-Stars – Token met revolutionair stakingprotocol

Een ander nieuw platform dat via Ethereum gelanceerd wordt is Crypto All-Stars. Net als Pepe Unchained mag Crypto All-Stars op het nodige enthousiasme rekenen, met name onder liefhebbers van meme coins.

Crypto All-Stars is een staking platform met eigen token dat het mogelijk maakt om tegen extra hoge rendementen de grootste meme coins te staken. Daarbij is het verleidelijk om Crypto All-Stars ($STARS) tokens te kopen, want hoe meer van deze je in bezit hebt, hoe hoger je rendement.

De verwachting is dat Dogecoin whales en Shiba Inu whales er als de kippen bij zullen zijn om van dit staking-protocol gebruik te maken. Daarbij zal ook een run op Crypto All-Stars in het verschiet liggen.

In korte tijd kon er al $ 800.000 opgehaald worden voor dit hagelnieuwe project. Tokens kosten in de huidige fase van de presale $ 0,0014078. Er is echter sprake van een oplopend prijsschema, waardoor het aan te raden valt een snelle beslissing te nemen.

 

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...