ETH koers daalt verder, markt sentiment wordt bearish – waarom daalt Ethereum?

6169 totale weergaven
Ethereum ETF mogelijk goedgekeurd 'ergens in de loop van de zomer'

De Ethereum koers daalt verder en het marktsentiment wordt bearish, waardoor beleggers zich zorgen maken over de toekomst van ETH.

Ondanks een stijging boven de $ 3.500 weerstand, kon de prijs niet doorbreken boven de $ 3.650 en is sindsdien gedaald.

Ethereum lijkt een neerwaartse trend te signaleren en dreigt onder de $ 3.450 te zakken.

De technische indicatoren wijzen op een aanhoudend bearish momentum, wat vragen oproept over waarom Ethereum blijft dalen en wat dit betekent voor de markt.

Koersanalyse Ethereum

De prijs van Ethereum begon met een sterke stijging boven de $ 3.500-zone. ETH presteerde beter dan Bitcoin en doorbrak de weerstand van $ 3.550. De prijs had echter moeite om de $ 3.620 te overschrijden en slaagde er niet in om $ 3.650 te testen.

Er werd een hoogtepunt gevormd bij $ 3.620 en de prijs is nu bezig met het verliezen van de winsten die eerder deze week zijn gemaakt. Er was een kleine daling onder het niveau van $ 3.550; dook zelfs onder het 23,6% Fibonacci retracement-niveau van de recente stijging die begon bij de $ 3.351 swing low naar de $ 3.620 high.

Verder werd er een doorbraak waargenomen onder een kortetermijn stijgend kanaal dat steun vond op $ 3.540 op de uurgrafiek van ETH/USD. Op dit moment handelt Ethereum nog steeds onder $ 3.550 en het 100-uurs simpel voortschrijdend gemiddelde.

Ethereum Price

De bulls zijn nu actief in de buurt van de $ 3.485 steunzone en het 50% Fibonacci retracement-niveau van dezelfde opwaartse beweging vanaf de $ 3.351 swing low naar de $ 3.620 high. Aan de bovenkant zou de prijs weerstand kunnen ondervinden in de buurt van het $ 3.520 niveau. De eerste belangrijke weerstand is in de buurt van het $ 3.560 niveau.

De belangrijkste weerstand bevindt zich bij $ 3.620 of $ 3.650. Een doorbraak boven de $ 3.650 weerstand kan de prijs hoger sturen. De volgende belangrijke weerstand bevindt zich op $ 3.720, waarboven de prijs mogelijk vaart kan winnen en stijgen naar het niveau van $ 3.750. Verdere winsten kunnen Ether in de komende dagen naar de weerstandszone van $ 3.880 sturen.

Koersverwachting Ethereum

Het is voor Ethereum belangrijk om de weerstand op $ 3.560 te doorbreken. Als Ethereum hier niet in slaagt, kan er een verdere daling ontstaan. De eerste steun aan de onderkant bevindt zich nabij $ 3.485. De eerste belangrijke steun is op $ 3.450.

Een duidelijke beweging onder de steun van $ 3.450 zou de prijs verder naar beneden kunnen duwen richting $ 3.420. Verdere verliezen zouden de prijs naar het niveau van $ 3.350 op korte termijn kunnen sturen.

Daarentegen suggereren technische indicatoren een herstelfase aangezien de MACD en DMI op het punt staan een bullish crossover te realiseren. Echter, de bullish invloed is beperkt, waardoor de prijs mogelijk voor een tijdje geconsolideerd blijft. Verder kan een opmerkelijke stijging de prijs naar de hogere weerstandszone tussen $ 3.650 en $ 3.709 tillen. Als de bulls hier standhouden, is een stijging richting $ 4.000 aanstaande.

Oftewel, Ethereum staat op een kruispunt waar zowel de bears als de bulls de overhand kunnen krijgen. Het is daarom ook belangrijk om te kijken naar andere opkomende munten die naast Ethereum de aandacht trekken. Deze nieuwe spelers, nog in de presale-fase, bieden investeerders de kans om vroegtijdig in te stappen en mogelijk te profiteren van hun enorme groeipotentieel in deze markt.

Pepe Unchained (PEPU)

PEPE Unchained (PEPU) springt eruit als een opvallende meme coin met een avontuurlijk concept, ondersteund door de baanbrekende Layer-2 technologie—de eerste in zijn soort. Deze innovatie stelt het niet alleen in staat om sneller en efficiënter te werken dan traditionele Layer-1 blockchains, maar vermindert ook de transactiekosten aanzienlijk, wat een directe aantrekkingskracht op investeerders heeft.

Dit blijkt wel uit de indrukwekkende $ 200.000 die al binnen de eerste 48 uur van de presale is opgehaald, wat de sterke belangstelling en het vertrouwen in de potentie van PEPE Unchained benadrukt.

Pepe Unchained Presale

De huidige presale-prijs van $ 0,008 is een aantrekkelijke instapmogelijkheid, en deze zal binnen drie dagen verder stijgen. Met een combinatie van iconische thematiek, superieure blockchain-prestaties en een solide strategische aanpak, positioneert PEPE Unchained zich als een niet te missen kans in de evoluerende wereld van cryptocurrency dit jaar. Investeer nu om als een van de eerste in deze nieuwe Layer 2 te investeren!

 

Base Dawgz (DAWGZ)

DAWGZ (Base Dawgz) valt op als een onderscheidende meme coin die een spannend avonturenconcept omarmt. In tegenstelling tot andere meme coins die uitsluitend gebaseerd zijn op grappige beelden en pakkende namen, gaat DAWGZ een stap verder door een praktisch doel te bieden. In de nabije toekomst krijgt u de mogelijkheid om dit token over zes verschillende blockchains te verhandelen, wat bijdraagt ​​aan het nut en de waarde ervan.

Geïnspireerd door het Shiba Inu-ras, bezit de mascotte van Base Dawgz een diepe passie voor parachutespringen. Bijgevolg begint deze hondenambassadeur aan opwindende reizen vanuit zijn woning op de Base-blockchain, terwijl hij over verschillende andere blockchains zweeft, zoals Ethereum, de BNB-chain, Polygon, Solana en Avalanche. Deze opmerkelijke prestatie versterkt het virale potentieel van DAWGZ, waardoor de waarde ervan tienvoudig of zelfs honderdvoudig kan stijgen.

Na de presale iets meer dan twee weken geleden is gestart, staat Base Dawgz nu op het punt de indrukwekkende mijlpaal van $  2 miljoen te bereiken. Hoewel de meme coin zich voorbereidt om in de nabije toekomst op zijn eerste beurs te debuteren, is hij momenteel te koop tegen een opmerkelijk betaalbare prijs van $ 0,00527.

Grijp de kans: Investeer vandaag in DAWGZ en maak deel uit van een revolutionaire meme coin met veelbelovende groeipotentieel!

Multi-chain meme coin

Base Dawgz - base jumping meme coin over meerdere chains!

  • Beschikbaar op meerdere blockchains
  • Meme coin gebaseerd op base jumping
  • Onderdeel van legendarische dog meme coins
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe zelf onderzoek.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Door: Rutger Kant

Rutger Kant is een ervaren content specialist met drie jaar ervaring in technologische journalistiek. Als schrijver van cryptobenelux.nl en technische student blinkt Rutger uit in het eenvoudig uitleggen van complexe concepten met betrekking tot cryptocurrencies. Zijn expertise strekt zich u...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd